Amfilohije: Nažalost, Hrišćani su krenuli za lijevim razbojnikom i ubicom Titom

Radiosarajevo.ba
Amfilohije: Nažalost, Hrišćani su krenuli za lijevim razbojnikom i ubicom Titom
/ Foto: cdm.me
"Marksističko-boljševičko i titotističko bogoborstvo, zasnivalo je ljudsku sreću na judinskoj izdaji i prodaji Hrista, na bogoubistvu i bratoubistvu, na ubistvu Boga u čovjeku i time lišavanju čovjeka vječnog smisla i života."

To je u vaskršnjoj poruci rekao mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije, prenosi portal cdm.me.

"Iz tog starog i novijeg bogoodstupništva i hristoborstva rađa se danas novi globalni poredak svjetski temeljen cjelosno 'na pohoti tjelesnoj, pohoti očiju i nadmenosti življenja', na svijetu i pohoti njegovoj, odnosno na prolaznosti i ništavilu, tj. na bogoubistvu i konačnom čovjekoubistvu. Savremeno čovječanstvo, naročito ono koje sebe smatra hrišćanskim kao da konačno podliježe onom prvom demonskom iskušenju Hrista – pretvaranju kamenja u hljebove, kako bi cio svijet pošao za njim… ", rekao je Amfilohije.

On dodaje da "hristolika drama čovjeka i svijeta od iskona pa do Sudnjega dana" dolazi do usijanja naročito posljednjih vjekova, prvjenstveno kod Hrišćana i hrišćanskih naroda, kojima je, kako kaže, mnogo dato, pa se od njih najviše i traži.

"Nažalost, namjesto da oni hode za Hristom i desnim pokajanim razbojnikom, u duhu služenja bližnjima i žrtvovanja za druge i za vječno Carstvo nebesko, oni kao da su krenuli za lijevim razbojnikom, čovjekoubicom i huliteljem na živoga Boga. Namjesto da se odazovu na svadbu Jagnjeta Božjeg ‘zaklanog za život svijeta’, da se poklone jedinom istinitom Bogu, oni su u opasnosti da postanu sluge boga Mamona, da postanu Judini svatovi, prodajući Hrista Boga, svoju dušu i prvjenaštvo za trideset srebrnika, tj. za zemaljsko carstvo, prolazno i ništavno. Šta su drugo bili krstaški ratovi i inkvizicije sa svojim nasiljem, ubijanjima i otimanjem od drugih nego prodaja i raspinjanje Hrista? Šta Francuska revolucija i njeno obogotvorenje boginje razuma, ako ne pilatovsko ‘pranje ruku’ u krvi ovog božanskog Pravednika? Takozvana evropska prosvećenost, na kojoj se danas zasnivaju i naše škole i obrazovanje, zar ne predstavlja poricanje Hrista kao vječne ‘svjetlosti koja svijetli u tami’ i koja ‘prosvećuje sve i sva’? Nacifašističko obogotvorenje tla i krvi i žrtvovanje miliona ljudi sebi i svojim interesima, u ime nadčovjeka i ‘mrtvoga’ Boga ne predstavlja li takođe smrtnu presudu Hristu Bogu Ljubavi i čovjekoljublja?", pita Amfilohije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije