"Ako niste vakcinisani, a dobijete COVID - neće vam biti plaćeno bolovanje"

7
Radiosarajevo.ba
"Ako niste vakcinisani, a dobijete COVID - neće vam biti plaćeno bolovanje"
Foto: AA / Vakcinacija u Beogradu

Ako ste se zarazili koronavirusom, a niste vakcinisani neće vam biti plaćeno bolovanje, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući na jutarnjem programu TV Pink.

Dosadašnja praksa pokazala je da je ljudima koji su bili zaraženi koronavirusom, a koji rade u javnom sektoru bolovanje bilo plaćeno 100 odsto, ali da to nije bio slučaj i u privatnom sektoru.

Naime, bilo je dosta poslodavaca koji su poštovali preporuku resornog ministarstva, ali i onih koji su platu za bolovanje zbog korone smanjivali za 35 odsto.

Predsjednik Srbije najavio je i da će svi stariji od 16 godina, koji su primili jednu ili dve doze vakcine do sada, ili je prime do 31. maja, dobiti dodatnih 3.000 dinara (50 KM) od države. 

"Do kasno sinoć sam se konsultovao s predsednicom vlade i ministrom finansija, razmišljali smo kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovornost, doneli smo odluku da damo dodatnu finansijsku pomoć za ljude koji su se vakcinisali", rekao je on, javlja Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije