Zbog kvara u sistemu dijelovi Vogošće od sinoć bez grijanja

E. H.
Zbog kvara u sistemu dijelovi Vogošće od sinoć bez grijanja
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Niske temperature uzrokovale su probleme s grijanjem brojnih domova diljem Bosne i Hercegovine, posebno u gradovima gdje građani koriste sisteme centralnog grijanja koje osiguravaju određene toplane.

Takvi problemi pojavili su se i u dijelovima Vogošće, čiji stanovnici su još od sinoć ostali bez snabdijevanja toplotnom energijom.

Njihovi stanovi hladni su i jutros, a kako je za Radiosarajevo.ba potvrđeno iz kompanije BAGS Energotehnika, koja pruža usluge grijanja stanova u ovoj općini, uzrok je kvar elektromotora u jednom dijelu Vogošće.

Zbog kvara na elektromotoru dio naših korisnika ostao je bez snabdijevanja toplotnom energijom, a naše ekipe nalaze se na terenu kako bi otklonili kvar i doveli mrežu u normalno stanje“, kazali su nam iz BAGS Energotehnike.

Dodali su i da su zbog kvara na elektromotoru radijatori hladni u zgradama koje se nalaze u ulici Tome Mendeša, a najvjerovatnije je uzrok to što je od petka izdat nalog da se vrši 24-satno zagrijavanje zbog održavanja sistema aktivnim, što je dovelo do preopterećenja motora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije