BAGS Energotehnika / Zbog kvara u sistemu dijelovi Vogošće od sinoć bez grijanja

12. 01. 2017. u 10:09:00 E. H.

Shares: 0

Niske temperature uzrokovale su probleme s grijanjem brojnih domova diljem Bosne i Hercegovine, posebno u gradovima gdje građani koriste sisteme centralnog grijanja koje osiguravaju određene toplane.

Takvi problemi pojavili su se i u dijelovima Vogošće, čiji stanovnici su još od sinoć ostali bez snabdijevanja toplotnom energijom.

Njihovi stanovi hladni su i jutros, a kako je za Radiosarajevo.ba potvrđeno iz kompanije BAGS Energotehnika, koja pruža usluge grijanja stanova u ovoj općini, uzrok je kvar elektromotora u jednom dijelu Vogošće.

Zbog kvara na elektromotoru dio naših korisnika ostao je bez snabdijevanja toplotnom energijom, a naše ekipe nalaze se na terenu kako bi otklonili kvar i doveli mrežu u normalno stanje“, kazali su nam iz BAGS Energotehnike.

Dodali su i da su zbog kvara na elektromotoru radijatori hladni u zgradama koje se nalaze u ulici Tome Mendeša, a najvjerovatnije je uzrok to što je od petka izdat nalog da se vrši 24-satno zagrijavanje zbog održavanja sistema aktivnim, što je dovelo do preopterećenja motora.

NEMA KOMENTARA