Zenica: Gotovo 16.000 stanova i poslovnih prostora na -18 ostalo bez grijanja

E. H.
Zenica: Gotovo 16.000 stanova i poslovnih prostora na -18 ostalo bez grijanja
Pixabay / Ilustracija
Više hiljada stanova i poslovnih prostora u Zenici jutros je ponovo ostalo bez napajanja toplotnom energijom nakon što je, kao i u nedjelju, došlo do kvara na kotlovima u pogodnu Energetike.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila Dijana Božić-Srdanović, glasnogovornica ArcelorMittal, kompanije koja osigurava toplotnu energiju za sistem daljinskog grijanja u Zenici, jutros je ponovo došlo do kvara na kotlu koji je tek jučer popravljen.

Nadalje, potvrdila nam je i informacije da su jutros u, otprilike, 16.000 zeničkih stanova i poslovnih prostora ponovo bili hladni radijatori. Uzrok je kvar na oba kotla za zagrijavanje, odnosno, kvar na kotlu koji je jučer popravljen, dok je drugi kotao koji služi kao osiguranje da ne dođe do prekida u snabdijevanju toplotnom energijom u kvaru još od nedjelje.

Brojni građani Zenice tako će i danas, na temperaturi od -18 stepeni celzija, morati potražiti alternativne načine zagrijavanja svojih domova i poslovnih prostora, a kako je za Radiosarajevo.ba potvrđeno iz kompanije ArcelorMittal popravak kvarova i normalizacija snabdijevanjem toplotnom energijom očekuje se tek sutra navečer, do kada se nadaju da bi kvar mogao biti popravljen.

Zeničane, osim ovog kvara, brinu i višestruki prekid snabdijevanjem električnom energijom, koji nastupaju uslijed preopterećenja električne mreže, te je zaista upitno kako će građani Zenice izdržati nevjerovatne temperature i sibirsku hladnoću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije