Pukao dio toplovoda: 315 stanova u Sarajevu jutros bez grijanja

E. H.
Pukao dio toplovoda: 315 stanova u Sarajevu jutros bez grijanja
Pixabay / Ilustracija
Prethodnih dana velike hladnoće uzrokovale su zabrinutost brojnih građana Sarajeva i Zenice, budući da u pojedinim periodima sistemi grijanja u ovim gradovima nisu radili.

Posebno je bilo kritično u Zenici, gdje  grijanje nije radilo cijeli jedan dan, a građani su imali problema i sa sanbdijevanjem električnom energijom, zbog velikog preopterećenja mreže u potrazi za alternativnim načinima zagrijavanja.

Isti dan problem su imali stanovnici sarajevskog naselja Dobrinja, gdje je čak 200 stanova ostalo bez grijanja zbog kvara na dijelu toplovoda.

I danas je stanje kritično u dijelu Sarajeva, tačnije u 315 stanova na području Alipašinog Polja, gdje su zbog kvara na toplovodu građani ostali s hladnim radijatorima.

„Usljed pucanja dijela toplovoda od jutros u sarajevskom naselju Alipašino Polje C faza 315 stanova ostalo je, privremeno, bez grijanja. Kvar se dogodio u ulici Geteova, a zaposlenici KJKP Toplane su izašli na teren i čine sve što je u njihovoj moći kako bi popravili kvar. Čim to uspiju grijanje će ponovo, u ovom dijelu Sarajeva proraditi, a mi se trudimo da to bude što prije“, potvrdio je Ženja Ljubuškić iz KJKP Toplane za Radiosarajevo.ba.

Još od kraja protekle sedmice traju velike hladnoće na području cijele Europe, pa tako i u Bosni i Hercegovini, ali jutrošnje prognoze su nešto pozitivnije jer se do kraja ove sedmice očekuje poboljšanje situacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije