Završen spomenik Mirzi Delibašiću - pogledajte kako izgleda

7
Radiosarajevo.ba
Završen spomenik Mirzi Delibašiću - pogledajte kako izgleda
Foto: Općina Centar / Završen spomenik Mirzi Delibašiću

Organizacioni odbor za podizanje spomenika najboljem sportisti BiH svih vremena Mirzi Delibašiću jednoglasno je odlučio da se, iako je spomenik u potpunosti završen, njegovo svečano otkrivanje održi na proljeće 2022. godine.

Zbog održavanja manifestacije "Zimska čarolija na Skenderiji" organizacioni odbor u sastavu Danko Delibašić, Edina Selesković, Srđan Mandić, Samir Avdić, Kenan Magoda i Adis Lukač odlučio je da se zbog nemogućnosti kreiranja adekvatnog ambijenta svečana ceremonija otkrivanja spomenika održi kada se za to steknu potrebni uslovi.

Da podsjetimo, otkrivanje spomenika je prvobitno bilo planirano za 8. decembar na 20. godišnjicu Mirzine smrti.

Ustavni sud donio odluku: Hoće li SNSD-u biti oduzet mandat četvrtog delegata u Domu naroda BiH?

Ustavni sud donio odluku: Hoće li SNSD-u biti oduzet mandat četvrtog delegata u Domu naroda BiH?

Imajući u vidu sav značaj Mirze Delibašića za Bosnu i Hercegovinu, a cijeneći i potrebu za održavanjem manifestacija poput zimske čarolije na Skenderiji, organizacioni odbor je odlučio da svečano otkrivanje, na kojem se očekuju brojni ugledni gosti iz BiH i inostranstva, odloži zbog nespojivosti ove dvije manifestacije.

Statua Mirze Delibašića, autora Adisa Lukača pobjednika na međunarodnom javnom pozivu za izradu najboljeg rješenja, je u potpunosti završena i nalazi se u ljevaonici umjetnina Jurkić u Orašju gdje će i ostati do utvrđivanja novog termina za svečano otkrivanje.

Organizacioni odbor će blagovremeno obavijestiti javnost o novom terminu otkrivanja spomenika.

Završen spomenik Mirzi Delibašiću - undefined

Foto: Općina Centar: Završen spomenik Mirzi Delibašiću

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije