Završava se izgradnja sportske sale na Bistriku za OŠ Edhem Mulabdić

Radiosarajevo.ba
Završava se izgradnja sportske sale na Bistriku za OŠ Edhem Mulabdić
Foto: Općina Stari Grad / Izgradnja sportske sale za OŠ Edhem Mulabdić

Izgradnja sportske sale za OŠ Edhem Mulabdić, jedan od četiri kapitalna projekta koje je Općina Stari Grad pokrenula u martu ove godine, ulazi u završnu fazu. Nova sportska sala bit će završena do kraja ovog mjeseca, a izvjesno je da će učenici od naredne školske godine časove tjelesnog odgoja i druge sportske aktivnosti realizovati u novoj, moderno opremljenoj sali. navodi se u saopćenju Općine Stari Grad.

Dodaje se da je ispoštovana predviđena dinamika radova i, kako je i najavljeno, izgradnja sale trajala je pet mjeseci.

Izgradnju nove sportske sale u potpunosti finansira Općina Stari Grad Sarajevo, a njena vrijednost je oko 1,3 miliona konvertibilnih maraka.

Kako ističe načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, i prethodnih godina ova lokalna zajednica mnogo je ulagala u obrazovanje i rekonstrukciju obrazovnih institucija.

Prije dvije godine izgradili smo novu salu za OŠ Mula Mustafa Bašeskija u Logavinoj ulici i tako riješili najveći problem te škole. U ostalim školama radili smo rekonstrukcije i sanacije sala i sportskih terena, opremali učionice, opravljali sisteme grijanja i drugo. Na Mošćanici smo izgradili potpuno novi objekat – Aneks OŠ Vrhbosna, a trenutno završavamo novu salu za OŠ Edhem Mulabdić i učestvujemo u zamjeni stolarije u OŠ Saburina. Velika su to ulaganja, ali ulaganje u našu djecu je ulaganje u budućnost i zato im moramo osigurati odgovarajuće uslove za rad”, poručio je Hadžibajrić.

Srušena stara sala sagrađena prije skoro 70 godina

Novosagrađena sala istih je dimenzija kao i stara, ali sa više prirodnog osvjetljenja. Osim sportske dvorane, izgrađeni su i prateći prostori, kabineti, učionice, svlačionice, sanitarije i prostorije za sprave. Novi objekat ima bolju termičku i zvučnu izolaciju, bolje grijanje, ekonomičniju rasvjetu i drugo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije