Vlada održala sastanak sa Bordo i Plavim: Pružit ćemo podršku Sarajevu i Želji

Radiosarajevo.ba
Vlada održala sastanak sa Bordo i Plavim: Pružit ćemo podršku Sarajevu i Želji
Brojne pozitivne stvari u sportskom svijetu Sarajeva dešavaju se ove sedmice, a svemu tome doprinijela je i vlast u Kantonu Sarajevo, koja je obećala pomoć najvećim sportskim kolektivima na području kantona.

Naime, premijer KS-a Elmedin Konaković, zajedno sa ministrima iz Vlade KS-a, danas se sastao sa delegacijama rukovodstva fudbalskih klubova Sarajevo i Željezničar, kako bi im pomogli sa njihovim problemima.

„Kanton Sarajevo će u skladu sa svojim mogućnostima pružiti podršku fudbalskim klubovima 'Željezničar' i 'Sarajevo', posebno u slučaju njihovog učešća u predstojećim evropskim takmičenjima, a što od vas i očekujemo“, najavio je premijer Konaković.

Premijer Konaković je izrazio spremnost da konkretno podrži stipendiranje mladih igrača oba kluba, a koji se trenutno brinu o 90 talentiranih dječaka iz cijele BiH vodeći računa o njihovom smještaju i ishrani, kao i o redovnom školovanju u sarajevskim školama.

Na sastanku je naglašeno da je definitivno riješeno pitanje preuzimanja troškova osiguranja utakmica od strane Kantona Sarajevo, i time otklonjen dugogodišnji problem koji je opterećivao funkcioniranje sarajevskih premijer ligaša. Također, prisutni su razgovarali i o promociji Sarajeva kroz nastupe oba kluba, te su se svi složili kako je to veoma važna karika u funkcionisanju klubova.

Najzad, predstavnici vlasti interesirali su se i o zahtjevnim infrastrukturnim projektima oba kluba, te su izrazili spremnost da im u svakom pogledu pomognu, zaključuje se u saopćenju iz Vlade KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije