"Želimo pobjedu na ovaj historijski dan, uz veliku podršku armije navijača"

Radiosarajevo.ba
"Želimo pobjedu na ovaj historijski dan, uz veliku podršku armije navijača"
Fudbalski klub Željezničar u subotu će na stadionu Grbavica u prvom kolu Lige za prvaka dočekati tuzlansku Slobodu.

Na stadionu Grbavica očekuje se odlična atmosfera, a počasni predsjednik Plavih Ivica Osim svečano će otvoriti istočnu tribinu. Duel sa Slobodom danas su najavili šef stručnog štaba FK Željezničar Slavko Petrović i kapiten Zajko Zeba. 

"Poslije jedne neočekivane pobjede Slobode nad Sarajevom mislim da nam je opomena stigla na vrijeme i kako trebamo ući u utakmicu. Sloboda je ekipa koja je izgubila nekoliko igrača, ali je još uvijek to ekipa koja je u vrhu bh. fudbala. Ako se pogledaju postignuti golovi, to je najefikasnija ekipa poslije Zrinjskog, a bit će interesantno šta će moći napraviti protiv naše kvalitetne odbrane. Nadam se da Sloboda neće 'pogledati' prema našem golu kao i nekoliko posljednih protivnika."

"Sloboda nam je dužnik. Tamo smo izgubili, a kući smo kasno izjednačili. Poznato je da smo protiv njih posljednji put slavili 2011. godine. Ni Radnik ovdje deset godina nije poražen, tako da se tradicije ruše."

"Avanture iz Hrvatske ne bi trebala ostaviti posljedice. Niko nema velikih problema. Na kraju utakmice ćemo vidjeti koliko su igrači fizički spremni. Nadam se da ćemo iz ove pauze izaći maksimalno skoncentrisani. Uz pomoć armije naših navijača želimo izvojevati pobjedu i tako zaključiti jedan historijski dan."

"U ekipi neće biti velikih problema. Crnov nam trenutno ne može pomoći, ali uskoro će biti od velike koristi."

"Mi smo obavili jedan razgovor, gdje smo pripremili ovu nedjelju. Znamo da je mnogo situacija koje mogu odvesti igrača u pogrešnom smjeru. I kapiten pokušava sve smiriti u svlačionici. Moramo normalno ući u utakmicu. Ništa ne smije rasteretiti igrača da razmišlja o nečemu van terena. Možemo samo sami sebi biti protivnik. Sutra moramo osvojiti tri boda i napraviti jedan veliki korak. Pobjedom Slobodu ostavljamo 12 bodova iza sebe i tako gazimo jednom nogom u Evropu. Možda se možemo okrenuti drugom cilju u iduća dva kola."

Novinarima se ispred kluba obratio kapiten Zajko Zeba.

"Teško je nešto reći poslije šefa. Što se tiče ekipe, ispred igrača mogu reći da jedva čekamo utakmicu i da nastavimo seriju uz maksimalan pristup. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Uz dužno poštovanje svim protivnicima, ali mi smo bitni."

"Respektujem Slobodu, ali mislim da se sutra mi pitamo, pogotovo na ovaj historijski dan, a uz maksimalan pristup ne bi trebalo biti problema."

"Sloboda dolazi rasterećena, ali mislim da to nije prednost. Oni zavise od drugih. Što se tiče naše ekipe, iskusni smo, svjesni smo situacije. Puno smo dobrih stvari napravili u posljednjih mjesec i pol, bilo bi šteta to ispuniti. Istočna tribina je samo dodatni impuls. Pogotovo sutra ću dati zadnji atom snage, ali i ostatak ekipe."

Podsjećamo, utakmica je na rasporedu sutra od 19 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije