Janjoš: Moral se podigao, ne želimo više nikada ponoviti izdanje iz Tuzle

Radiosarajevo.ba
Janjoš: Moral se podigao, ne želimo više nikada ponoviti izdanje iz Tuzle
Fudbalski klub Sarajevo u nedjelju će na stadionu Asim Ferhatović Hase odmjeriti snage s Radnikom iz Bijeljine u prvom kolu Lige za prvaka.

Danas je u prostorijama kluba iz Titove 38b održana press konferencija na kojoj su se prisutnima obratili šef stručnog štaba Mehmed Janjoš i defanzivac Saša Balić.

"Pokušali smo pauzu iskoristiti na najbolji mogući način. Naravno da bismo voljeli da smo bili kompletni, ali raduje nas što imamo pet reprezentativaca. Analizirali smo Radnik, čeka nas zahtjevna utakmica. To je ekipa koja nije slučajno u vrhu tabele, ekipa koja zna da igra na rezultat. Očekuje nas vrlo teška utakmica, ali spremni smo da osvojimo tri boda."

"Imamo problema u ekipi, nećemo imati Ivetića, Mihojevića, Ahmetovića i Radovca. Ipak, vjerujemo da će svi ostali igrači odgovoriti zahtjevima i osvojiti tri jako važna boda."

"Moram da kažem da smo u dilemama, odluke ćemo donijete pred utakmicu. Uigravali smo nekoliko varijanti, a nadam se da će onaj koji dobije priliku u napadu to iskoristiti."

"Radnik je vrlo dobra ekipa koja kontinuirano igra dobro. Maksimalno smo oprezni protiv neugodnog protivnika. Ali mi smo FK Sarajevo i želimo započeti Ligu za prvaka s tri boda."

"O slabostima Radnika pričamo u svlačionici. Vrlo se dobro poznajemo. Naša je prednost što igramo kući i jako želimo u Europu, jer prošle godine nismo igrali tamo."

"Moral se podigao, iako je poraz bio vrlo težak, a moram reći i zaslužen. Nadam se da takvu utakmicu ne možemo ponoviti. Nekada je taj niz morao da se prekine, iako bih volio da je nastavljen. Izgubili smo zasluženo, ali smo izgubili i tri igrača, što nam je bitnije u ovom trenutku. Imamo kvalitet da prevaziđemo te probleme."

Osim Janjoša, novinarima se obratio i defanzivac prvog tima Saša Balić.

"Kao što znate, odradili smo mini ciklus. Radili smo kvalitetno. Falili su nam reprezentativci, ali smo odradili dobar program. Očekujemo tešku utakmicu protiv ekipe koja ima glavu i rep. Favoriti smo protiv bilo koje ekipe na Koševu. Nadam se da ćemo slaviti i upisati tri boda koji će nas približiti našem cilju - nastupu u Europi."

"Znajući Radnik, to je ekipa koja igra dobro u gostima i sigurno nas neće napasti na Koševu. Očekujem da će igrati taktičku utakmicu, a na nama je da odgovorimo na taj stil igre. Spremni dočekujemo ovu utakmicu, znamo njihove kvalitete."

"Sve tri ekipe u vrhu imaju svoje kvalitete. Mi nismo mnogo mijenjali ekipu za razliku od ostalih. Mislim da smo igrački najkvalitetnija ekipa u ligi, ali to moramo pokazati na terenu."

Podsjećamo, utakmica se igra u nedjelju s početkom od 19 sati i 45 minuta.

Sarajevo se baš kao i Damir Džumhur pridružilo akciji podrške tuzlanskom gigantu Diti, a fudbaleri Sarajeva će bez ikakve naknade na dresovima nositi logo Dite. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije