Važno obavještenje GRAS-a o prodaji kupona

0
Radiosarajevo.ba
Važno obavještenje GRAS-a o prodaji kupona

Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS Sarajevo uputili su građanima važno obavještenje o prodaji mjesečnih kupona.

Istakli su da prodaja pretplatnih karata za oktobar počinje u četvrtak, 1. oktobra, i to za radnike, vanredne studente, nezaposlene osobe, uposlenike MUP-a, privremene penzionerske kupone, strane penzionere, bračni drug penzionera, invalide, šehidske porodice, ratne vojne invalide i dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja.

"Obavještavamo redovne studente i penzionere koji posjeduju pretplatnu kartu za javni gradski prevoz za mart 2020. godine da je period važenja iste produžen do 31.oktobra 2020.godine.

Također, obavještavamo učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo da je period važenja pretplatnih karata za mart produžen do 31. decembra 2020. godine.

Isto se ne odnosi na učenike koji su prethodne školske godine bili završni razred osnovne i srednje škole (9. razred osnovne škole, te 3. odnosno 4. razred srednjoškolskog obrazovanja po trogodišnjem odnosno četverogodišnjem planu i programu), te njihove karte prestaju važiti", saopćili su iz GRAS-a.

Za učenike koji su u školskoj 2020/2021. godini upisali 1. razred srednje škole, kuponi će se izdavati na osnovu spiska koji će dostaviti škole, s tim da su učenici obavezni uraditi iskaznice za prevoz.

"Za izradu iskaznica potrebno dostaviti: jednu fotografiju i GRAS-ovu potvrdu ovjerenu od strane škole sa upisanim datumom rođenja i razredom koji učenik pohađa, te pečatom preko fotografije", pojasnili su iz GRAS-a.

Podsjetili su i na radno vrijeme prodajnih mjesta:

-Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danima od 1. do 9. oktobra radit će od 7 do 16.30 sati, a od 11. oktobra do kraja mjeseca od 7 do 15 sati. Ova prodajna mjesta u subotu, 3. i 10. oktobra radit će od 8 do 13.30 sati.

-Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Stup-pothodnik, Hadžići i Vogošća radnim danima rade od 7 do 15 sati, a u subotu 3.oktobra radit će od 8 do 13.30 sati.

Prodaja radničkih kupona zone A vrši se i na kioscima GRAS-a koji se nalaze na Baščaršiji, Domu Armije, Marijinom Dvoru, Željezničkoj stanici, Čengić Vili i Vogošći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije