Važna informacija iz GRAS-a: Evo do kada važe mjesečne karte

0
Radiosarajevo.ba
Važna informacija iz GRAS-a: Evo do kada važe mjesečne karte
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo

Iz KJKP GRAS obavještavaju redovne studente, kao i penzionere Kantona Sarajevo da je period važenja pretplatnih karata za mart produžen do 30. septembra 2020. godine.

"Obavještavamo učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo da je period važenja pretplatnih karata za mart produžen do 31.10.2020. godine. Isto se ne odnosi na učenike koji su prethodne školske godine bili završni razred osnovne i srednje škole (9. razred osnovne škole, te 3. odnosno 4. razred srednjoškolskog obrazovanja po trogodišnjem odnosno četverogodišnjem planu i programu), te njihove karte prestaju važiti", saopćili su iz GRAS-a.

Za učenike koji su u školskoj 2020/2021. godini upisali 1. razred srednje škole, kuponi će se izdavati na osnovu spiska koji će dostaviti škole, s tim da su učenici obavezni uraditi iskaznice za prevoz.

Za izradu iskaznica potrebno dostaviti: 

- jednu fotografiju
- i GRAS-ovu potvrdu ovjerenu od strane škole sa upisanim datumom rođenja i razredom koji učenik pohađa, te pečatom preko fotografije.

Učenici srednjih škola kupuju:

- bijele potvrde sa tekstom u plavoj boji ako je udaljenost od mjesta stanovanja do škole veća od 2 km,
- bijele potvrde sa tekstom u crvenoj boji ako je udaljenost od mjesta stanovanja do škole do 2 km.

Učenici osnovnih škola:

- od 6 – 10 godina (I – IV razred) kupuju roze potvrde,
- od 10 – 15 godina (V-IX razred) kupuju žute potvrde.

Potvrde se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima GRAS-a, a izrada iskaznica vršit će se od 07:00 – 15:00 sati na podajnim mjestima: Ćumurija, Otoka, Dobrinja, Ilidža i Vogošća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije