GRAS-u blokirani računi: Gradski prijevoz u Sarajevu bi mogao stati?

2
J. Ć.
GRAS-u blokirani računi: Gradski prijevoz u Sarajevu bi mogao stati?

Banka s kojom je poslovalo KJKP Gras blokirala je sve račune sarajevskom javnom gradskom prijevozniku GRAS.

Zbog toga ovo preduzeće više ne može nikome ništa platiti, a sav novac koji bude uplaćen na račun GRAS-a banka preusmjerava na račun Porezne uprave FBiH.

To bi značilo da GRAS više ne može isplaćivati plaće niti kupovati gorivo. 

Direktor ovog preduzeća Almir Ahmetspahić za portal Radiosarajevo.ba je kazao da jesu računi trenutno blokirani zbog potraživanja radnika po sudskim presudama.

“Činjenica je da je naš glavni račun blokiran. Mi imamo ograničeno poslovanje od 2016. Račun je blokiran već 20-ak dana i trenutno se radi na deblokadi. Kantonalna vlada se uključila u punom kapacitetu pa ćemo vidjeti u narednom periodu šta će biti i iskreno se nadam da ćemo prevazići ovaj problem”, kazao nam je Ahmetspahić.  

Na pitanje je li istina da nafte ima samo do srijede, Ahmetspahić nam odgovara: 

“Premijer Kantona Sarajevo je sinoć kazao da nam je obezbijeđena dodatna količina nafte i nadam se da će biti.”

Napomenuo je još jednom da je ovo "složen problem".  

“Mi imamo ograničeno poslovanje od 2016. godine gdje je UIO stavila ograničeno raspolaganje računom, a to podrazumijeva da se plata mora isplatiti s doprinosima. Sada nas nisu blokirale porezne uprave nego radnici. Banka je donijela odluku da se poštuje platni promet u FBiH, koji se stavlja u prioritete naplate”, rekao je za Radiosarajevo.ba direktor GRAS-a Almir Ahmetspahić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije