Uz početak nove školske godine: Pojačano prisustvo policije ispred škola

AA
Uz početak nove školske godine: Pojačano prisustvo policije ispred škola
AA / Ilustracija

Povodom početka nove školske 2018/2019. godine, u ponedjeljak, 3. septembra, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo bit će raspoređeni ispred škola, naročito u vrijeme dolaska, odlaska učenika i velikih odmora, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Naime, u ponedjeljak, 3. septembra, počinje nova školska godina za učenike osnovnih i srednjih škola na području Kantona Sarajevo, kada će, uz ostale, u odgojno-obrazovne ustanove prvi put krenuti i veći broj učenika prvih razreda.

"Policijski komesar je organizacionim jedinicama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo naložio da sačine planove koji će obuhvatiti aktivnosti i prisustvo policijskih službenika ispred škola, a naročito u vrijeme dolaska, odlaska učenika i za vrijeme velikih odmora. Također, ostvareni su kontakti sa direktorima i pedagozima osnovnih i srednjih škola, te dogovorena saradnja na preduzimanju zajedničkih aktivnosti u cilju nesmetanog i sigurnog odvijanja nastavnog procesa", saopćeno je iz MUP-a KS.

Navodi se da će policijski službenici zaduženi za rad sa lokalnom zajednicom (RPZ policajci), prvih dana ove školske godine učenicima prvih razreda osnovnih škola održati predavanja o temi “Djeca u saobraćaju”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije