I ove školske godine oko 4.000 prvačića u Kantonu Sarajevo

Fena
I ove školske godine oko 4.000 prvačića u Kantonu Sarajevo

U Kantonu Sarajevo ove godine je gotovo identičan broj prvačića, kao i u prethodnoj školskoj godini, gotovo oko 4.000 prvačića - izjavila je pomoćnica ministra za obrazovanje, nauku i kulturu Kantona Sarajevo Nihada Čolić za Fenu.

Dodala je da je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS i ove godine izdvojilo sredstva za nabavku udžbenika za učenike prvih razreda koji su u stanju socijalne potrebe.

"Ministarstvo je u budžetu imalo sredstava za nabavku udžbenika za prvi razrede za učenike koji su u stanju socijalne potrebe. A u saradnji s Federalnim ministarstvom obrazovanja nabavili smo udžbenike i za peti razred osnovne škole za učenike koji su u stanju socijalne potrebe", istakla je Čolić.

Navela je da će ostali prvačići morati sami da nabave udžbenike, kao i prethodnih godina.

"Želimo naglasiti da roditelji ne žure s kupovinom i da će nastavnici na vrijeme obavijestiti koji će se udžbenici koristiti te da ne kupuju sami i ne stvaraju sebi dodatan stres i gužve u knjižarama", rekla je Čolić.

Potvrdila je da su udžbenici koji će se koristiti u ovoj školskoj godini isti kao što su se koristili i prethodne školske godine te da nije bilo novih udžbenika, osim dijela koji se odnosi na geografiju.

Prema školskom kalendaru za 2018./2019., nastava počinje 3. septembra ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije