Direktor OŠ Hrasno zaključao se u školu i ne želi izvršiti primopredaju

K. S.
Direktor OŠ Hrasno zaključao se u školu i ne želi izvršiti primopredaju
Školski odbor Osnovne škole "Hrasno" razrješio je vršioca dužnosti direktora Sejdu Mirvića i na tu poziciju imenovao novog vršioca dužnosti, međutim, drama počinje kada je Mirvić odbio izvršiti primopredaju i zaključao sve prostorije škole.

Predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS Saudin Sivro potvrdio je za Radiosarajevo.ba da Mirvić ne želi provesti odluke Školskog odbora, odbio je izvršiti primopredaju i zaključao je sve prostorije škole.

Ispred škole nalaze se uposlenici škole i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nisu intervenirali jer nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Također, očekuje se dolazak tužioca.

Podsjećamo, slična situacija desila se i u januaru 2018. godine kada je ministar obrazovanja Kantona Sarajevo Elvir Kazazović izjavio kako u ovoj školi vlada haos već odavno, a da je Mirvić bez odluke Školskog odbora izdavao prostore škole, određivao cijenu i naplaćivao usluge zakupa. Također, fakture nisu bile ispostvljane.

odluka-skolskog-odbora-osnovne-skole-hrasno.jpg - undefined

Faksimil rješenja Školskog odbora OŠ Hrasno   Foto: Ilustracija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije