OŠ Hrasno: Novo rukovodstvo nasilno ušlo u zgradu, stari direktor nedostupan

N. K.
OŠ Hrasno: Novo rukovodstvo nasilno ušlo u zgradu, stari direktor nedostupan
Školski odbor Osnovne škole "Hrasno" razrješio je vršioca dužnosti direktora Sejdu Mirvića i na tu poziciju imenovao novog vršioca dužnosti, međutim, drama počinje kada je Mirvić odbio izvršiti primopredaju i zaključao sve prostorije škole.

Predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS Saudin Sivro potvrdio je za Radiosarajevo.ba da Mirvić nije sproveo odluke Školskog odbora, i da je odbio izvršiti primopredaju i zaključao je sve prostorije škole.

"Sinoć se desila situacija da je novoimenovani vršilac dužnosti direktora ove osnovne škole morao sa školskim odborom izvršiti obijanje brava i ući u školu kako bi izvršio popis imovine koji se nalazi.", rekao je za Radiosarajevo.ba Sivro.

Prema njegovim riječima Sejo Mirvić je zadržao kod sebe i pečate škole, te će biti potrebno na neki način povratiti ove pečate ili u suradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade izraditi kopije kako bi se ovjerile odluke novog v.d. direktora Osnovne škole "Hrasno" i samog školskog odbora.

Podsjećamo, slična situacija desila se i u januaru 2018. godine kada je ministar obrazovanja Kantona Sarajevo Elvir Kazazović izjavio kako u ovoj školi vlada haos već odavno, a da je Mirvić bez odluke Školskog odbora izdavao prostore škole, određivao cijenu i naplaćivao usluge zakupa. Također, fakture nisu bile ispostvljane.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije