Urjan Dedina ulica dobiva novi izgled: Investicija od skoro 55.000 maraka

Radiosarajevo.ba
Urjan Dedina ulica dobiva novi izgled: Investicija od skoro 55.000 maraka
Foto: Općina Centar / Započeli radovi na sanaciji saobraćajnice u Ulici Urjan Dedina

Krajem protekle sedmice započeli su radovi na sanaciji saobraćajnice u Ulici Urjan Dedina (Mjesna zajednica „Soukbunar“).

Za izvođača radova je odabrana građevinska firma „Grakop“ iz Kiseljaka, dok je za nadzor zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

Prema glavnom projektu kojeg je uradila firma „Saraj inženjering“ za ovu saobraćajnicu koja je smještena između ulica Put Mladih muslimana i Pećina, planirano je uklanjanje starog oštećenog asfalta duž cijele saobraćajnice.

Kako je preporučeno u glavnom projektu, potrebno je skinuti i na pojedinim dijelovima saobraćajnice postojeći tampon. Također će biti uklonjeni oštećeni ivičnjaci umjesto kojih će biti postavljeno 152 metra novih. Planirano je i nivelisanje i zamjena oštećenih poklopaca na šiberima za vodu (10 komada), šahtovima za odvod (14 komada) i na tri slivničke rešetke.

Započeli radovi na sanaciji saobraćajnice u Ulici Urjan Dedina - undefined

Foto: Općina Centar: Započeli radovi na sanaciji saobraćajnice u Ulici Urjan Dedina

"U moje i u ime stanovnika naše ulice zahvaljujemo se Općini Centar što je pokrenula projekat obnove asfalta u našoj ulici. Osim što ćemo dobiti lijepo uređenu saobraćajnicu također će biti riješen problem adekvatne odvodnje površinskih i podzemnih voda u gradsku odvodnu mrežu. Svi znamo koliko ovaj dio općine Centar ima problema sa podzemnim vodama koje su uzrok čestom klizanju tla. Svaka pohvala i za izvođače radova koji svoj posao obavljaju profesionalno", objasnio je Bahret Kustura koji sa svojom porodicom živi u Ulici Urjan Dedina na broju 85.

Navedeni radovi se izvode na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, kao investitor projekta i direktor građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka Senad Sejdić.

Vrijednost potpisanog ugovora iznosi gotovo 54.180 KM.  

Kako je navedeno u ugovoru rok za izvođenje radova je 30 dana. Tokom izvođenja radova stanari ove ulice su zamoljeni da ne parkiraju vozila duž ulice kako ne bi usporavali dinamiku radova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije