Poznato kada će biti završena rekonstrukcija Doma zdravlja Stari Grad

AA
Poznato kada će biti završena rekonstrukcija Doma zdravlja Stari Grad
Foto: Općina Stari Grad / Dom zdravlja Stari grad

Općina Stari Grad pokrenula je krajem marta projekt potpune rekonstrukcije objekta Doma zdravlja Stari Grad, sagrađenog 1960-ih godina, u ulici Alajbegovića br.1.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić je najavio da će radovi biti okončani sredinom novembra, ukoliko vremenski uvjeti to dozvole.

Općina je odlučila finansirati ove radove iznosom od oko 1,9 miliona KM, jer Dom zdravlja svojim kapacitetom nije zadovoljavao potrebe stanovnika, usljed povećanja obima zdravstvenih usluga na prostoru Starog Grada.

Hadžibajrić je naveo da je do sada objekat dobio nove prostorije na sjevernom i južnom krilu, postavljena je nova stolarija.

Izgrađen je lift i čekaonica pored njega, terasa, te koridori koji povezuju sve prostorije.

Na cijelom objektu izvršena je zamjena vodovodnih i kanalizacionih instalacija, a trenutno se rade i elektroinstalacije, te hidroizolacija u podrumskim prostorijama.

Hadžibajrić kaže da su u sarajevskoj općini Stari Grad od početka ove godine realizovani i započeti projekti vrijedni oko 24 miliona KM, a na četiri kapitalna objekta: izgradnja podzemne garaže, sportske sale u ŠK „Saburina“, rekonstrukcija Doma zdravlja i zgrade Općine, utrošeno je gotovo 14 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije