Ukrašen Stari Grad: Dekoriranje ulica, nastupi mažoretkinja, vatromet

Radiosarajevo.ba
Ukrašen Stari Grad: Dekoriranje ulica, nastupi mažoretkinja, vatromet

Ulice Općine Stari Grad će prvi put biti dekorirane za predstojeće praznike novim dekoracijama i ukrasima, a uz bogat program koji je zamišljen i prazničnu atmosferu koja će zavladati na ovim ulicama, bit će osiguran pravi ugođaj za građane, ali i brojne turiste.

Projekt nazvan Ljepši i veseliji Stari Grad – Zimska turistička sezona u srcu
Sarajeva realiziraju Općina Stari Grad i Udruženje Sarajevo Navigator i do sada je završeno
dekoriranje najprometnijih šetnica: Ferhadija, Sarači, Štrosmajerova, Baščaršijski trg.

Ove ulice već krase novogodišnje dekoracije, svijetleće lampice, zvijezde, pahulje, novogodišnje jelke, a kako su potvrdili iz Sarajevo Navigatora ove dekoracije postavljaju se po prvi put na sarajevskim ulicama dok su se dosad mogle vidjeti na ulicama svjetskih metropola poput Rima i Pariza.

"Ove dekoracije postavljamo prvi put u našem gradu i drago nam je da je Općina Stari
Grad prepoznala značaj ovog projekta za kojeg s pravom možemo reći da će omogućiti ljepši
i veseliji Stari Grad",  kazala je Nataša Musa iz Udruženja Sarajevo Navigator.

"Namjera nam je da građanima Starog Grada, ali i brojnim turistima koji ovdje dolaze pružimo ljepši ugođaj i prazničnu atmosferu, želimo da dožive Stari Grad u najljepšem svjetlu, a to će doprinijeti i privrednom razvoju naše općine. Pored ukrašavanja ulica, projekat Ljepši i veseliji Stari Grad ponudit će građanima i razne performanse, koncerte, vatromet i druge sadržaje", izjavio je načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Novogodišnje dekoracije krasit će i ulice Mula Mustafe Bašeskije, Zelenih beretki, ispred Katedrale - na Trgu fra Grge Martića … Projekt Ljepši i veseliji Stari Grad podrazumijeva i da u ulici Štrosmajerova budu postavljeni zvučnici s kojih će se emitirati trigodna praznična muzika. Održat će se i takmičenje u izboru najboljeg selfija iz Starog Grada, putem općinske FB stranice.

Centralni događaj kojim će početi ovaj bogat program najavljen je u petak, 22.decembra na Baščaršijskom trgu. Ispred Katedrale će kroz Ferhadiju i Sarače krenuti defile Mostarskih mažoretkinja i Sarajevo Drum Orchestra, koji će na Baščaršijskom trgu održati svoj performans.

Nakon njih nastupit će i učenici starogradskih osnovnih škola Edhem Mulabdić, Vrhbosna, Šejh Muhamed ef.Hadžijamaković i Zavoda Mjedenica. Planiran je i nastup limenog orkestra i zvanično paljenje lampica, odnosno novogodišnje dekoracije, nakon čega će uslijediti veliki vatromet. Povodom katoličkog i pravoslavnog Božića održat će se prigodni koncerti SPSD Sloga i Udruženja Facultas.

Općina Stari Grad realizira ovaj projekt putem Sektora za lokalni razvoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije