UKCS i Ambasada Kine omogućili besplatne preventivne preglede

Radiosarajevo.ba
UKCS i Ambasada Kine omogućili besplatne preventivne preglede
Ambasada NR Kine u BiH i kineska kompanija Huawei, u saradnji s Univerzitetskim kliničkim centrom u Sarajevu, organizirala je danas humanitarnu akciju.

U okviru akcije omogućeni su besplatni preventivni pregledi osoba starijih od 65 godina, nastanjenih na području općine Novo Sarajevo.

Tim povodom predstavnicima medija obratili su se generalna direktorica KCUS-a, prof.dr. Sebija Izetbegović i predstavnici ambasade NR Kine.

Prema riječima generalne direktorice, zahvaljujući ambasadorici NR Kine u BiH, NJ.e. gđa. Chen Bo i njenoj zamjenici UKCS je započeo ove akcije.

„Odlučili smo se da radimo po općinama, zbog toga što imamo namjeru uraditi studiju o zdravstvenom stanju pacijenata treće životne dobi. Imamo namjeru nastaviti ovakve akcije. Upravo smo razgovarali o tome da ambasada NR Kine u BiH, u svom finansijskom planu za narednu godinu, predvidi neku vrstu saradnje sa KCUS, zbog toga što imaju dobro iskustvo tokom ove dvije akcije", poručila je prof. dr. Izetbegović.

Iz ambasade NR Kine naveli su da predstavnici diplomatskog kora u BiH građani ovog grada, te zbog toga i ambasada NR Kine želi dati doprinos građanima Sarajeva.

„Ambasada NR Kine u BiH tradicionalno učestvuje u ovakvim projektima. Također, želimo se zahvaliti kompaniji Huawei", naveli su iz delegacije ambasade NR Kine.

Ovo je već druga akcija u KCUS, a prilikom dolaska na pregled pacijenti nisu trebali ponijeti uputnice, niti potvrdu o zdravstvenom osiguranju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije