Besplatna kontrola šećera za građane Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Besplatna kontrola šećera za građane Sarajeva
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa za sve građane Kantona Sarajevo bit će organizirana besplatna kontrola šećera.

Kontrola će se moći obaviti u ponedjeljak, 14. novembra u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u saradnji s Crvenim krstom sarajevske Općine Centar.

Medicinsko osoblje Odjeljenja za internu medicinu Opće bolnice  obavit će preglede pacijenata u terminu od 10 do 14 sati. Uz pregled pacijenti će dobiti i korisne savjete o ovoj bolesti. Istovremeno i ljekar specijalista vaskularne hirurgije vršit će preglede dijabetičkog stopala.

Dva dana kasnije u srijedu 16. novembra godine, u istom terminu će biti održana još jedna akcija besplatnog pregleda pacijenata.

Uz Svjetski dan hronične obstruktivne bolesti pluća (HOPB) građani Kantona Sarajevo moći će uraditi pregled pluća, a na raspolaganju će im biti ljekar specijalista pneumoftiziolog i drugo medicinsko osoblje koje će im dati korisne savjete vezane za HOPB. Pacijentima za koje se utvrdi da im je potrebno dalje liječenje bit će predložena odgovarajuća terapija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije