U Kantonu Sarajevo bit će održana sedmica online nastave

Radiosarajevo.ba
U Kantonu Sarajevo bit će održana sedmica online nastave
Pixabay / Ilustracija
Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo usvajanjem novog zakona dalo je mogućnost svim školama da prvu sedmicu u mjesecu novembru nastavu realiziraju online.

Za sada je potvrđeno da će se online nastava realizirati eksperimentalno u školama koje su izrazile spremnost za tu inovaciju, pa će učenici u Gimnaziji Obala i u Drugoj gimnaziji Sarajevo imati priliku da nastavu jednom sedmično slušaju preko interneta slijedeći dobar primjer Ekonomske škole u kojoj se ova praksa sprovodi već nekoliko godina.

Kako je saopćeno, Gimnazija Obala prateći preporuke ministarstva, online sedmicu će realizirati u periodu od 30. oktobra do 3. novembra 2017. godine. Ovo će biti jedinstvena prilika i za učenike i za profesore da na drugačiji način realiziraju programske sadržaje. Nastavne jedinice iz svih predmeta bit će dostupne isključivo online učenicima a nastavnici će redovno provjeravati izrade zadataka i na osnovu tačnosti i preciznosti bit će i vrjednovani.

Posebnost ovog projekta je što u Gimnaziji Obala sadržaji iz svih predmeta bit će online dostupni a profesori su pažljivo birali sadržaje i prilagodili su ih ovom načinu izrade.

"U narednoj sedmici će učenicima, svih  razreda, biti dostupno tačno 745 online nastavnih časova, što je mnogo i sigurno jedinstveno u BiH. Za naglasiti je i to, da će sve svi nastavni sadržaje iz svih predmeta, bez izuzetka, dislocirati u online svijet“, rekao je direktor škole Benjamin Hedžić

Ovakav način održavanja nastave trebao bi postati tradicionalan barem jednu sedmicu u školskoj godini a učenike bi trebao motivirati da i od kuće više rade i na online način savladavaju nastavne sadržaje.

Više detalja bit će poznato u ponedjeljak kada će biti održana konferencija za novinare u Ministarstvu obrazovanja KS-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije