Kvar tramvaja blokirao saobraćaj u centru Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Kvar tramvaja blokirao saobraćaj u centru Sarajeva
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Oko 13 sati u centru Sarajeva, na Skenderiji, došlo je do kvara na tramvaju koji je bio zaustavljen na raskrsnici Hiseta, Hamze Hume i Obale Kulina bana. Tramvaj je blokirao saobraćaj zbog čega su nastale velike gužve u ovom dijelu grada.

Kvar na ovom tramvaju i blokada koja je nastupila nakon zastoja tramvaja prouzrokovala je i zastoj u cjelokupnom gradskom saobraćaju, a veliki broj automobila nije mogao saobraćati jednim dijelom saobraćajnice.

"Do kvara je došlo na tramvaju broj 905 zbog čega je bio obustavljen kompletan javni gradski saobraćaj prema Jezeru. Saobraćaj javnog gradskog prijevoza bio je preusmjeren na Željezničku stanicu dok se kvar na tramvaju nije riješio. Naše ekipe bile su na terenu i u 13.55 sati je otklonjen kvar i ponovo je profunkcionirao kompletan javni gradski saobraćaj, kako trolejbuski tako i tramvajski", kazali su za Radiosarajevo.ba iz GRAS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije