Toplane Sarajevo poslale obavještenje građanima o početku grijanja

2
Radiosarajevo.ba
Toplane Sarajevo poslale obavještenje građanima o početku grijanja
FOTO: Pixabay / Ilustracija/ Radijatori/ Grijanje

KJKP Toplane Sarajevo od sutra 23. septembra počinju sa zagrijavanjem objekata na svom toplifikacionom sistemu.

"S obzirom da je u prethodna dva dana prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka bila ispod 12 stepeni Celzija, te da se prema zvaničnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u narednim danima predviđaju niže temperature vanjskog zraka u jutarnjim i večernjim satima, u cilju pravovremenog djelovanja i zadovoljstva korisnika, KJKP Toplane-Sarajevo d.o.o. će od četvrtka, 23. septembra 2021.godine početi sa zagrijavanjem objekata na svom toplifikacionom sistemu", navode iz Toplana Sarajevo. 

S obzirom na odredbe iz Uredbe o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, ističemo da će dnevni režim zagrijavanja objekata isključivo zavisiti od kretanja vanjske temperature vazduha.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

"Istakli su ukoliko bude rasta temperatura zraka, moguće je isključenje grijanja i po potrebi ponovno uključnje. Pratit ćemo vremensku prognozu", istakli su iz Toplana. 

Podsjećamo da je, prema Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, obaveza upravika (upravitelja) zgrada održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom trebate obratiti istim.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati jedan od telefonskih brojeva službi koji su navedeni na poleđini računa - Informacije korisnicima usluga ili putem web stranice KJKP Toplane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije