Novi direktor: Studentski centar bit će prema standardima 21. vijeka

Enes Hodžić
Novi direktor: Studentski centar bit će prema standardima 21. vijeka
Anadolija / Tarik Curić
Odlukom Upravnog odbora Studentskog centra u Sarajevu novi direktor ove institucije postao je Tarik Curić, koji će u toku mandatnog perioda od četiri godine na ovoj poziciji zamijeniti dosadašnjeg direktora Emira Kadrića.

Kako je navedeno, konkursna procedura za ovu poziciju provedena je sredinom decembra, a Curić je izabran između deset kandidata, te je Vladi Kantona Sarajevo putem Ministarstva za obrazovanje upućena ova odluka Upravnog odbora kako bi bila odobrena.

Tarik Curić, koji je inače predsjedavajući i sekretar Općinskog vijeća Vogošća i član Saveza za bolju budućnost BiH, ovu funkciju će preuzeti od 1. januara, dan nakon što trenutnom direktoru istekne mandat. On je za Radiosarajevo.ba govorio o tome šta to studenti Univerziteta u Sarajevu mogu očekivati u naredne četiri godine.

"Možemo reći da mi imamo jedno fantastično naslijeđe iz proteklih generacija, a ono se zove univerzitet s najboljom i najvećom tradicijom u regionu. To je naš sarajevski univerzitet i s obzirom na to da imamo tu privilegiju moramo povesti računa o studentskom standardu u našem gradu", istaknuo je Curić u razgovoru sa novinarima portala Radiosarajevo.ba.

Veoma važna stavka u razvoju Studentskog centra u Sarajevu, kazao nam je Curić, bit će razvijanje studentskog standarda i studentskih smještaja u skladu s europskim standardima, budući da je vrlo blizu i ulazak BiH u novo okruženje, gdje će biti aktualizirana razmjena studenata.

"Ono što ja mogu reći u ovom trenutku jeste da ću ja dati sve u sebe da u naredne četiri godine taj standard, koji je na vrlo visokom nivou u Kantonu Sarajevu, poboljšam jer nas očekuje novo vrijeme kada ćemo u novom okruženju, koje se zove Europska unija, morati pratiti nove standarde kao što je razmjena studenata s cijelom Europom putem evo našeg studentskog centra", dodaje Curić.

Jedan od osnovnih ciljeva, kaže nam Curić, bit će i rješavanje tekućeg poslovanja Studentskog centra, koje je veoma važan aspekt, te će studenti sigurno imati čime da se ponose u Sarajevu.

"Dizanje ugostiteljstva na viši nivo je također još jedan od ciljeva onog tekućeg poslovanja koji nas očekuje, jer Studentski centar, kao što je poznato, ima nekoliko ugostiteljskih objekata na fakultetima i pojedinim školama. No, suština priče je da studenti moraju imati osnovne uvjete za smještaj shodno 21. vijeku u kojem živimo, a to su vešeraji, čitaonice, kvalitetni smještaji s toplom vodom i s uređenim sobama shodno vremenu u kojem živimo i to je ono što ja za početak mogu obećati za početak", zaključio je Curić svoju izjavu za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije