Studenti, prijavite se na konkurs za stjecanje stručne prakse

Radiosarajevo.ba
Studenti, prijavite se na konkurs za stjecanje stručne prakse
Pixabay / Ilustracija
Međunarodno udruženje za razmjenu studenata poziva da se prijavite na ovogodišnji konkurs.

IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) je međunarodno udruženje za razmjenu studenata radi stjecanja stručne prakse, osnovano još 1948. godine na Imperial Collegeu u Londonu, a danas broji oko 90 svjetskih zemalja koje učestvuju u programu razmjene.

Osnovni zadatak svih članova IAESTE lokalnog komiteta u Sarajevu jeste pronaći što veći broj praksi za strane studente u sarajevskim kompanijama, jer za svaku prikupljenu praksu omogućen je odlazak jednog studenta s univerziteta u BiH na plaćenu praksu u inostranstvo, odnosno, razmjena u IAESTE-u funkcionira po principu reciprociteta. Tokom svog djelovanja preko 400 studenata iz Bosne i Hercegovine je dobilo mogućnost da obavi stručnu praksu u nekoj od mnogobrojnih zemalja svijeta u kojima IAESTE djeluje.

Ovom prilikom pozivaju da aplicirate za ovogodišnji konkurs koji traje od 3. do 21. decembra 2016. godine. Registracija se radi online na ovom linku.

Da biste konkurirali, potrebno je da dostavite sljedeće dokumente na adresu udruženja:

NETWORKS, Skenderpašina 1, 71000 Sarajevo:

1. POTVRDA O STATUSU REDOVNOG STUDENTA

2. PREPIS I PROSJEK OCJENA

Napomena: Dokumente je potrebno staviti u kovertu ili košuljicu.

Nakon završetka konkursa, IAESTE LC Sarajevo će objaviti datume održavanja testiranja iz engleskog jezika koji je ujedno posljednji korak u procesu konkuriranja.

Sedam dana nakon testiranja rezultati konkursa će biti objavljeni i dostavljeni svim prijavljenim.

Ako imate pitanja, kontaktirajte IAESTE u inbox ili na neku od mail adresa: info@iaestesarajevo.ba iaestesarajevo@gmail.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije