Sezona sadnje cvijeća: Uređuju se zelene površine u Novom Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Sezona sadnje cvijeća: Uređuju se zelene površine u Novom Sarajevu
Foto: FB / KJKP Park / Novo Sarajevo

Akcija preduzeća Park na uljepšavanju zelenih površina i prostora novim sezonskim cvijećem u Novom Sarajevu nastavlja se iz dana u dan, a cvjetnih dekoracija sve je više u svakom naselju, uz i u sklopu svake saobraćajnice, u svakom javnom prostoru koji koriste građani.

Od 10. maja zeleni pojas u sklopu kružnog tok na Trgu heroja ima novo cvijeće, koje će u ovoj prekrasnoj cvjetnoj gredici cvjetati, mirisati i intenzitetom boja ga uljepšavati sve do kasne jeseni.

Akcija, paralelno sa onom u sklopu Programa održavanja, u kojoj Park sadi novo cvijeće u Novom Sarajevu počela je prošle sedmice, kada je novo cvjetno ruho procvjetalo sadnjom jednogodišnjeg cvijeća u žardinjerama na mostovima preko Miljacke u ovoj općini.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

U međuvremenu i nekoliko drugih cvjetnih gredica dobilo je novo sezonsko uljepšavanje, umjesto mačuhica i drugog cvijeća koje je s početkom proljeća ocvalo. Sada su na redu površine u sklopu kružnih tokova kao danas na Grbavici. Tu su i naselja Hrasno, Pofalići. Ove radove preduzeće Park izvodi u okviru Sporazuma o uređenju manjih površina i prostora koji nisu obuhvaćeni redovnim održavanjem sa Općinom Novo Sarajevo.

Kompletan cvjetni asortiman, kojeg preduzeće Park nudi i kupcima u svom vrtnom centru Flora, vlastiti je rasadnički proizvod ovog preduzeća u Nedžarićima. S obzirom da je vrijeme sadnje sezonskog cvijeća, da su prestali mrazevi i zimski vremenski uslovi, ljubitelji ukrašenih i kvalitetnim cvijećem bogatih vrtova, balkona, okućnica, dvorišta mogu nas posjetiti i u našem vrtnom centru Flora u ulici Aleja Bosne srebrene 66. Radno vrijeme je od ponedjeljka do subote od 8.00 do 20.00 sati, navode iz KJKP Park Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije