Počela sadnja 8.000 cvjetova u Malom parku

1
Fena
Počela sadnja 8.000 cvjetova u Malom parku
Foto: KJKP Park / Sadnja cvijeća

Velikim cvjetnim krugovima od 8.000 cvjetova u Malom parku, u ulici Maršala Tita, preko puta zgrade Predsjedništva BiH počelo je danas preduzeće Park ukrašavati cvijećem sarajevske parkove, zelene površine, šetališta, mostove preko Miljacke, trgove, arle...

"Tradicionalna lokacija, u bojama najljepših sezonskih cvjetova od kadifice do salvije, koncem aprila najava je početka velike akcije u kojoj će do polovine maja preduzeće 'Park' brojne sarajevske zelene i javne površine dodatno uljepšati novim sezonskim cvjetnim ruhom. Iz 'Parkovog' rasadnika u Nedžarićima jutros su krenula dostavna vozila prepuna cvjetnog dekora prema centru grada, u Mali park, a već u ovom momentu najveći dio posla na ovoj lokaciji je završen", kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Sezonsko cvijeće u postojećoj cvjetnoj gredici, iz koje su prethodno ekipe "Parka" uklonile staro, ocvalo cvijeće, te prihranile zemljište, sada zanimljivo dizajnira velike cvjetne krugove u nekoliko boja. Uporedo novo cvijeće će dobiti i arle duž pješačke staze desnom stranom ulice Maršala Tita od Velikog parka do Higijenskog zavoda.

Još jedna velika policijska akcija u BiH: Pretresi na više lokacija, uhapšeno nekoliko osoba

Još jedna velika policijska akcija u BiH: Pretresi na više lokacija, uhapšeno nekoliko osoba

"Nakon današnjeg početka, narednih sedmica novo cvjetno ruho dobit će brojne sarajevske lokacije, a među prvima banjski parkovi na Ilidži, nekoliko lokacija u Jošaničkoj i drugim ulicama Vogošće, prostori uz glavnu saobraćajnicu Bulevarom Meše Selimovića i druge površine u Novom Gradu, zeleni pojas uz saobraćajnicu u ulici Zmaja od Bosne od Marijin dvora, kroz Novo Sarajevo do Novog Grada. Dio sezonskog ruha spreman je i za druge lokacije u općini Centar, a novi sezonski mirisni dekor dobit će i zelene površine u Starom Gradu", kazala je Hamza.

Novo, sezonsko cvijeće upravo za ovu namjenu proizvedeno je i uzgojeno u Parkovom rasadniku u Nedžarićima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije