Predivno: Novi cvijetni dekor krasit će Sarajevo i ove jeseni

Radiosarajevo.ba
Predivno: Novi cvijetni dekor krasit će Sarajevo i ove jeseni
Foto: Promo / Novi cvijetni dekor krasit će Sarajevo i ove jeseni

Sarajevske zelene površine ove jeseni, ponovo će biti cvjetne, šarene, lijepe i uređene.

Preduzeće Park pobrinulo se i sve je spremno da novih preko 100.000 komada sezonskih cvjetova već početkom oktobra bude zasađeno u cvjetne gredice širom Kantona Sarajevo. U Parkovom rasadniku u Nedžarićima cijelo ljeto uzgajano je, njegovano i zalijevano cvijeće koje stakleničke prostore čini zasigurno trenutno najcvjetnijom i najmirisnijom lokacijom u Sarajevu.

Naime, preduzeće Park u vlastitom rasadničkom prostoru početkom juna započelo je proces proizvodnje sezonskog, dvogodišnjeg cvijeća i tokom vrelih ljetnih dana vrtlari i cvjećari trudili su se da iz svake sjemenke proizvedu i uzgoje najkvalitetnije i najljepše cvjetove begonije, ageratuma, gazanije, petunije, tagetesa i brojnih drugih.

Novi cvijetni dekor krasit će Sarajevo i ove jeseni - undefinedFoto: Promo: Novi cvijetni dekor krasit će Sarajevo i ove jeseni

Sve to radili su da bi upravo ovih dana svoj posao uspješno priveli kraju i da bi to cvijeće već naredne sedmice bilo spremno za uređenje brojnih cvjetnih gredica u općinama Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža i Vogošća, ali i mnoge druge lokacije.

Najprije će radnici Parka zaduženi za uređenje javnih zelenih površina pripremiti postojeće gredice, ukloniti sezonsko, jednogodišnje cvijeće, izvršiti prihranu i uređenje zemljišta, a onda će parkovi cvjećari izvršiti sadnju novih cvjetova koje će sve do proljeća cvjetati i ukrašavati sarajevsko zelenilo.

Novi cvijetni dekor krasit će Sarajevo i ove jeseni - undefinedFoto: Promo: Novi cvijetni dekor krasit će Sarajevo i ove jeseni

Vlastiti cvjetni asortiman Parka krasit će između ostalih Trg oslobođenja- Alija Izetbegović, ulaz u Sarajevo iz pravca Jahorine, prostor pored Svetog hrama, Veliki i Mali park, površine u blizini Alipašine džamije, Higijenskog zavoda, zgrade Kantona, Trg Prvog korpusa, Skenderiju, ulicu Valtera Perića. Zatim zeleni pojas uz glavnu gradsku saobraćajnicu na Marijin dvoru, u ulici Zmaja od Bosne, Bulevaru Meše Selimovića, Džemala Bijedića, u naseljima Dobrinja, Grbavica, Mojmilo, na Ilidži, u banjskim parkovima, u Jošaničkoj i Igmanskoj ulici u Vogošća te brojnim drugim mjestima.

Novim sezonskim cvijećem bit će uređen i zeleni dio unutar kružnih tokova, ali i žardinjere uz saobraćajnicu ili na mostovima preko Miljacke. Dio Parkovog cvjetnog ruha već narednih dana ljubitelji uređenih i cvjetnih balkona, bašta, dvorišta i tokom zimskih dana moći će nabaviti i u Parkovom vrtnom centru Flora u Nedžarićima, u ulici Aleja Bosne srebrne 66, koji od ponedjeljka do subote radi od 8 do 20,00 sati, a nedjeljom od 8 do 14,00 sati.

Po vrlo povoljnim cijenama kupci će nabaviti vrlo kvalitetno cvijeće, a besplatno će dobiti i savjete o njegovoj njezi i uzgoju, kao i prijevoz na području Kantona, ako su u pitanju veće količine. Dio Parkovog sezonskog cvjetnog dekora namijenjen je i za uređenje površina i prostora u popularnoj Pionirskoj dolini i zoo vrtu, pa će posjetioci osim ljeti i tokom jeseni, zime i proljeća moći uživati šarenilu i ljepotama dok šetaju i borave u ovom centru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije