Akcija u općini Novi Grad: Očišćene klupe, košena trava i sađeno cvijeće

2
Radiosarajevo.ba
Akcija u općini Novi Grad: Očišćene klupe, košena trava i sađeno cvijeće
Foto: Općina Novi Grad / U Općini Novi Grad obilježen Dan planete Zemlje

Dan planete Zemlje se obilježava od 22. aprila 1970. godine kako bi se naglasila potreba za očuvanjem prirodnih resursa Planete.

Tim povodom, na području Općine Novi Grad 21. i 22. aprila su provedene brojne aktivnosti proljetnog čišćenja i uređenja javnih zelenih površina u saradnji sa kantonalnim javnim komunalnim preduzećima PARK i RAD, a na inicijativu vijećnika Općinskog vijeća Nedima Salihagića i Dženane Hadžimahmutović, koju je podržao Općinski načelnik Hasan Tanović.

Radnici komunalnih preduzeća danas su izvršili čišćenje i pranje pothodnika u sklopu kružnog toka Hrasno brdo, kao i košnju trave, te sadnju sezonskog cvijeća na kružnom toku.

U Općini Novi Grad obilježen Dan planete Zemlje - undefined

Foto: Općina Novi Grad: U Općini Novi Grad obilježen Dan planete Zemlje

Načelnik Tanović i vijećnica Hadžimahmutović danas su simbolično i zasadili jednu mladu sadnicu ukrasnog duda na kružnom toku, te time obilježili ovoj značajni ekološki datum za cijelu Planetu.

Ekipe KJKP RAD jučer i danas su vršili i pranje i čišćenje parkovskog mobilijara u okviru dječijih igrališta u naselju Malta i Hrasno. Posebno su se čistile klupe i dječiji rekviziti, kako bi bili spremni za korištenje kada vremenski uslovi to dozvole.

U okviru dječijeg igrališta kod mosta Malta radnici KJKP PARK izvršili su zamjenu štafli na svim klupama, te popravili bravariju.

U Općini Novi Grad obilježen Dan planete Zemlje - undefined

Foto: Općina Novi Grad: U Općini Novi Grad obilježen Dan planete Zemlje

Čišćenje javnih površina i klupa je nastavljeno na više lokacija na području Općine Novo Sarajevo, između ostalog u dječijem igralištu Grbavička 24-36, pored Hoše komerca uz glavnu saobraćajnicu, te duž saobraćajnice u ulici Azize Šaćirbegivić.

Akciju uređenja općine Novo Sarajevo zajedno su obišli Općinski načelnik Hasan Tanović, vijećnica Dženana Hadžimahmutović, te direktor KJKP PARK Adis Bešlić sa saradnicima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije