KS / SDA: Katica nije dao ključni odgovor u vezi nabavke helikoptera

03. 12. 2019. u 14:52:00 Fena

Shares: 0

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica mnogo je pričao na današnjoj pres-konferenciji, ali nije dao ključni odgovor kada je u pitanju afera oko nabavke helikoptera - zašto izdvaja čak 27,4 miliona KM, navodi se u saopćenju Pres-službe Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Katica se skrivao iza ideje da je nabavka helikoptera „mjera šestorke“, dodaju iz ove stranke, kao da je sama ideja nabavke problematična. Ističu da niko nije postavio pitanje zašto se kupuje helikopter, već zašto se po tako visokoj cijeni (27,4 miliona KM) kupuje? Katica nije dao odgovor na to pitanje, te je samu pres-konferenciju učinio besmislenom.

„Mediji su već ranije objavili da je cijena navedenog helikoptera (marke Bell 412) na tržištu mnogo manja od 27,4 miliona KM koliko je Katica zagrabio iz Budžeta KS. Od najveće je važnosti sada upratiti kakve veze s protokom ovog novca imaju kadrovi Naroda i pravde, poznati po sistemskoj naobrazbi samo u oblasti nelegalnog crpljenja javnog novca, o čemu su svjedočili i sami ministri u Fortinoj vladi. 

Katica je godinama, kao šef kabineta Milana Tegeltije u VSTV-u, izučavao metode potkivanja i očigledno je da sad slične metode aplicira u Kantonu Sarajevo.

Ovim slučajem, kao i nizom ranijih slučajeva, Tegeltijin poslušnik Katica je pokazao da uništava MUPKS, čime je već proizveo ogromne sigurnosne probleme u Kantonu Sarajevo“, saopćeno je iz KO SDA.   

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA