Uskoro poskupljenje taksi usluga u Sarajevu za 20 feninga

N. K.
Uskoro poskupljenje taksi usluga u Sarajevu za 20 feninga

Predstavnici taksista već su nekoliko puta uputili prijedlog povećanja cijene usluga prema Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo u visini akcize na naftne derivate koja se primjenjuje od 1. februara, ali odgovora još uvijek nema potvrdio je za Radiosarajevo.ba direktor kompanije Sarajevo Taxi Enver Suljagić.

"Svi predstavnici taksi kompanija, koje djeluju na prostoru KS-a, složili su se da vožnja taksijem mora poskupjeti i do 0,20 konvertibilnih maraka po kilometru, te smo upravo takav prijedlog poslala nekoliko puta prema resornom ministarstvu, ali na odgovor čekamo od 1. februara", rekao je za Radiosarajevo.ba Suljagić. 

Na naš upit da li raspolaže sa informacijom kada će se Ministarstvo saobraćaja očitovati po ovome pitanju, Suljagić je rekao da sa takvom informacijom oni ne raspolaže.

"Iako smo nekoliko puta do sada vršili pritisak da se ovaj naš prijedlog o povećanju cijena taksi usluga stavi u proceduru, on i dalje nije ušao u proces rješavanja jer očigledno nadležnim nije u interesu da se očituju o našem prijedlogu", dodao je on.

Prema riječima direktora kompanije Sarajevo Taxi Enver Suljagića, od 1. februara kada je stupio novi Zakon o akcizama, sarajevski taksisti posluju sa gubitkom koji iznosi visinu  "putarine", što je drugi termin za toliko spominjane i osporavane više akcize na naftne derivate.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije