Sarajevo: Uništene sprave za rekreaciju na Vilsonovom šetalištu

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Uništene sprave za rekreaciju na Vilsonovom šetalištu
Foto: KJKP Park / Uništene sprave

Zbog hladnog vremena, minusa, mraza šetača i rekreativaca u ovom periodu je manje u Vilsonovom šetalištu, ali vandala koji su i po takvim uslovima spremni uništavati javno dobro na žalost nije, kazali su iz KJKP Parka.

"Slike koje su jutros komunalni redari preduzeća Park zatekli u ovom šetalištu dokaz je da su čak i metalne sprave za rekreaciju namijenjene svim kategorijama stanovništva vandalima postale predmeti za uništavanja i lomljenja. Iako se radi o željeznim i relativno skoro postavljenim spravama uz staze za šetnju, koje su javno dobro svih koji dođu da uživaju u rekreaciji i šetnji u Vilsonovom šetalištu, nisu ipak dugo potrajale i već su, tokom noćnih sati polomljene i uništene", napisali su iz Parka na svojoj Facebook stranici.

U njihovu nabavku i montažu Općina Novo Sarajevo je uložila budžetska sredstva, a jutros tim Komunalnih redara "Parka" zadužen za područje Novog Sarajeva, koji ovdje vrši i pregled stanja dječijih i površina za rekreaciju je zatekao ovakvu sliku. Polomljene šipke bile su razbacane okolo, a komunalni redari su evidentirali stanje, sačinili službenu zabilješku, info naljepnicom upozorili rekreativce da sprava nije ispravna i više nije za upotrebu.

Služba komunalnih redara Parka će osim Uprave za inspekcijske poslove, obavijestiti i nadležne općinske službe i Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture, ali počinioca ovakvih djela su nepoznati, kao i njihova potreba da uništavaju javno dobro svog grada i svojih sugrađana.

Iz preduzeće Park ponovo apeliraju na građane koji su svjedoci ovakvog vandalskog ponašanja pojedinaca prema mobilijaru, dječjim igralištima, površinama za rekreaciju, javnim zelenim površinama i parkovskom mobilijaru, sadnicama posebno mladog drveća to prijave nadležnoj policijskoj upravi, općinskoj službi ili Službi komunalnih redara preduzeća Park.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije