Oglasio se GRAS: Evo šta se dešavalo u Binježevu

Radiosarajevo.ba
Oglasio se GRAS: Evo šta se dešavalo u Binježevu
Foto: KJKP GRAS / Razbijeno staklo na autobusu

Kantonalno javno preduzeće GRAS obavijestilo je javnost o novom slučaju vandalizma na njihovim vozilima.

Kako su objasnili, jučer oko 15:20 sati na stajalištu Binježevo migranti su nasilno pokušali ući i tom prilikom razbili staklo na vratima autobusa koji je saobraćao na liniji 33 Ilidža – Tarčin – Vukovići.

"Preduzeće GRAS se svakodnevno susreće sa problemima sa migrantima koji izbjegavaju platiti prevoz, razvaljuju vrata na vozilima, a između njih veoma često dolazi do verbalnih i fizičkih sukoba, zbog čega je nekoliko puta intervenisala policija. Sve ovo dovodi u pitanje sigurnost putnika, redovnost i bezbjednost odvijanja javnog gradskog prevoza, kao i remećenje javnog reda i mira. Također stvaraju velike gužve na stajalištima i linijama javnog gradskog prevoza, a naročito na linijama br. 30 Ilidža - Hadžići i br.33 Ilidža – Tarčin – Vukovići, te na polaznom terminalu Ilidža i na stajalištima Binježevo i Donji Hadžići (kod tržnog centra Bingo)", saopćeno je iz ovog preduzeća. 

Radi se, kako dodaju iz GRAS-a, o ozbiljnom problemu, tako da treba ozbiljno pristupiti njegovom rješavanju, te smo s tim u vezi uputili dopis Ministarstvu saobraćaja KS i ostvarili određene kontakte sa nadležnim institucijama kako bi pokušali iznaći rješenje i izbjeći ovakve pojave.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije