Odlučeno: Da li će jedna mjesečna karta važiti za GRAS i Centrotrans?

Radiosarajevo.ba
Odlučeno: Da li će jedna mjesečna karta važiti za GRAS i Centrotrans?
/ Foto: Centrotrans
Zbog odbijanja poduzeća GRAS nije stupila na snagu odluka Ministarstva za saobraćaj Kantona Sarajevo kojom je bilo predviđeno da putnik u javnom prijevozu može koristiti dva operatera, saopćeno je iz poduzeća Centrotrans Eurolines.

Navodi se da se na ovaj način putnici dovode u zabludu jer se bez provođenja Odluke od oba prijevoznika, ona ne može realizirati čime pretplatne karte ne vrijede u vozilima oba prijevoznika.

"Kompanija Centrotrans Eurolines je od Ministarstva za saobraćaj i nadležnih inspekcijskih organa tražila poduzimanje odgovarajućih mjera kako bi se provela Odluka o raspodjeli prihoda koji se ostvaruju prodajom svih vrsta prijevoznih karata, osim pojedinačnih, te krenulo u proces sistemskog uređenja javnog prijevoza u Kantonu Sarajevo", navedeno je iz ove kompanije.

Putnici koji koriste pretplatne karte Centrotrans Eurolinesa bit će blagovremeno obaviješteni u slučaju bilo kakvih promjena u vezi s važenjem pretplatnih karata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije