Vandalizmu nema kraja u Sarajevu: Oštećeni mobilijari i sprave za vježbanje

Radiosarajevo.ba
Vandalizmu nema kraja u Sarajevu: Oštećeni mobilijari i sprave za vježbanje
Foto: Park / Oštećeni mobilijari na Breki

Ništa novo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine - vandali su nastavili uništavati javnu imovinu. Ponovo su oštećeni mobilijari u parku na Breki. Na meti su bile i sprave za vježbanje u Vilsonovom šetalištu.

Na oštećenja su preko svog Facebook profila ukazali iz sarajevskog komunalnog preduzeća Park. Objavili su fotografije koje svjedoče o nastaloj šteti.

U naselju Breka oštećeni su ljuljačka, klackalice i mreža za penjanje. Ovo nije prvi put da su mobilijari u ovom parku oštećeni, podsjetili su iz Parka dodavši da su u toku ove godine ranije obnovili mobilijare u saradnji sa Općinom Centar.

Istakli su da su komunalni redari izvršili pregled stanja u 287 dječijih igrališta, te da su napravili zapisnik, fotografisali oštećenja i obavijestili nadležno ministarstvo.

Učestali prizori vandalizma u Sarajevu: Uništen dječji park Betanija-Jezero

Komunalni redari su obaviješteni o oštećenjima sprava za vježbanje u Vilsonovom šetalištu. Kako su naveli iz Parka, na jednoj od sprava za vježbanje su polomljene drške.

Iz Parka tvrde da oštećenja javne imovine u pomenutim dijelovima Sarajeva nisu nastala uslijed njihovog korištenja, nego da su namjerno oštećena.

Pozvali su građane da ako uoče oštećenja to prijave policiji, nadležnoj općinskoj službi i komunalnim redarima Parka telefonskim pozivom na broj 033/ 560 - 584.

Navedeni primjeri svjedoče nastavku vandalskog ponašanja pojedinaca u Sarajevu. Najčešće bivaju oštećeni mobilijari u parkovima, kao što se desilo i ovaj put.

Zbog učestalosti uništavanja javne imovine, nedavno je Općina Centar reagovala pitavši se da li je više uopšte isplativo ulagati u nešto što uporno uništavaju neodgovorni pojedinci.

Oglasila se općina Centar nakon učestalog vandalizma: Vrijedi li više ulagati?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije