GRAS: Vandal polupao stakla, treći napad na tramvaje u samo nekoliko dana

Radiosarajevo.ba
GRAS: Vandal polupao stakla, treći napad na tramvaje u samo nekoliko dana
U blizine GRAS-a danas se desio se još jedan u nizu vandalskih napada, saopćili su iz ovog poduzeća.

Napad su izazvale nepoznate osobe, i to na tramvaj garažni broj 503 koji je saobraćao u pravcu Ilidže.  

"Naime, jedan od putnika je prilikom izlaska iz vozila ničim izazvan udario nogom u vrata vozila i tom prilikom razbijeno je staklo. Uviđaj na mjestu događaja izvršili su pripadnici PU Novi Grad", saopćili su iz GRAS-a.

Samo u proteklih nekoliko dana ovo je treći slučaj uništavanja tramvaja, i to na istom lokalitetu, naveli su.

Tako je prije tri dana, 5. septembra, kamenovan tramvaj, a razbijeno je bočno vjetrobransko staklo. Kamenovanje tramvaja je izvršeno i 2. septembra kada je razbijeno zadnje vjetrobransko staklo (središnji dio).

"Ovakvo ponašanje putnika je nedopustivo, neobjašnjivo i za svaku osudu. Nadamo se da će počinioci biti pronađeni i adekvatno kažnjeni. I ako je moglo biti, na svu sreću nije bilo povrijeđenih, ali su u sva tri slučaja putnici bili vidno uznemireni i preplašeni, a posebno djeca koja su se nalazila u vozilima. Pitamo se da li su počinioci svjesni da takvim ponašanjem doveli u pitanje sigurnost putnika, njihove živote i sigurnost saobraćaja u cjelini. Šteta koja je pričinjena na vozilima procjenjuje se na oko 1000 KM, no mnogo je veća šteta to što su vozila povučena i nisu mogla biti u saobraćaju da bi se šteta sanirala, te što je u sva tri slučaja moralo doći do obustave odvijanja tramvajskog saobraćaja zbog čega su ispaštali ostali putnici", saopćili su iz GRAS-a.

Ističu da ovakvo destruktivno ponašanje pojedinaca ima višestruke posljedice za naše korisnike u smislu povrijeđenih lica, nanesene materijalne štete, vremena potrebnog za popravak vozila, obustave saobraćaja.

 "S obzirom na učestalost ovakvih pojava  a u nadi da se više ne dešavaju još jednom apeliramo na građane da čuvaju vozila, ne uništavaju ih jer služe prvenstveno njima i njihovim potrebama te ne dovode u pitanje sigurnost putnika i sigurnost odvijanja saobraćaja. Ovim povodom javio nam se veliki broj građana kako bi osudili ovakvo ponašanje pojedinaca i ovom prilikom im se iskreno zahvaljujemo". kažu iz GRAS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije