Sarajevo: Skoro 30 ulica danas bi moglo biti bez vode, provjerite spisak i pripremite se na vrijeme

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Skoro 30 ulica danas bi moglo biti bez vode, provjerite spisak i pripremite se na vrijeme
Foto: Facebook / Radnici Vodovoda jučer na terenu

Iz sarajevskog KJKP Vodovod i kanalizacija i ovog jutra je stigla informacija o radovima koji će se izvoditi na vodovodnoj mreži danas, 30. januara 2024.

Kako su saopćili, u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema izvodit će se radovi na popravkama kvarova i druge intervencije na vodovodnoj mreži zbog čega može doći do prekida snabdijevanja vodom u ulicama: Humačka ploča, Svrake IV, Barica, Donji Hotonj, Aleja Bosne srebrene, Ramiza Salčina, Branislava Nušića, Republike Bugarske, Dr. Kasima Begića, Stupsko brdo, Munira Gavrankapetanovića, Olivera Ibrahimovića, Dr. Silve Rizvanbegović, Asima Behmena, Hajrudina Šabanije, Enisa Srnje, 18. septembra, 10. maja, Novopazarska, Grdonj, Prvi bataljon Sedrenik, Sedrenik, Soukbunar, Mrakuša, Tekija, Ejuba Ademovića, Panjina kula, Briješće brdo i Braće Kovačević.

"Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u poslijepodnevnim satima", navode iz Vodovoda.

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

U toku je realizacija projekta rekonstrukcije vodovodne mreže i priključaka u sklopu druge tranše EBRD kredita u ulici Aleja Bosne srebrene.

"Ekipe KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo vrše izradu priključaka, te molimo stanovnike navedene ulice za strpljenje i razumijevanje za odvijanje radova koji podrazumijevaju i iskope u privatnim posjedima.

Podsjećamo da je riječ o izuzetno značajnom projektu rekonstrukcije vodovodne mreže kojim se rješavaju dugogodišnji problemi koji nastaju zbog zastarjelih cjevovoda i čestih kvarova. Izvršena je rekonstrukcija azbest-cementnog cjevovoda u dužini od cca 1.800 metara koji je izgrađen 1979. godine i na kojem su bilježeni gubici vode iz sistema vodosnabdijevanja", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije