Inspekcija u Sarajevu kaznila pekare Manja s 40.000 KM

39
L. Memčić
Inspekcija u Sarajevu kaznila pekare Manja s 40.000 KM
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Razbijen izlog pekare 'Manja' na Dobrinji

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo kaznila je pakare Manja sa 40.000 KM, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Kako nam je potvrđeno iz KUIP-, kazna je izrečena kompaniji Krajina klas pod kojom posluju pekare Manja.

"Pravno lice KRAJINA KLAS doo Banja Luka, u čijem sastavu posluju pekare MANJA na području Kantona Sarajevo, pod redovnim je nadzorom sa aspekta više upravnih oblasti inspekcijskog nadzora. U proteklom peridu radi kršenja propisa o hrani ovo pravno lice kažnjeno je novčanom kaznom od oko 40.000,00 KM.

Elon Musk kritikovao američku politiku: Tvrdi da će upropastiti vlastitu valutu

Elon Musk kritikovao američku politiku: Tvrdi da će upropastiti vlastitu valutu

Između ostalog, novčane kazne izrečene su zbog nepropisno deklarisane hrane, loših sanitarno-higijenskih uslova u procesu pripreme i prometa hrane, te neispunjavanja uslova koji osiguravaju zdravstvenu ispravnost hrane do prodaje krajnjem potrošaču", naveli su iz Inspekcije za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Pekara Manja u posljednje vrijeme bojkotuje dio stanovnika Bosne i Hercegovine nakon spornih stavova vlasnika Saše Trivića, koji je putem društvene mreže X napisao "U Srebrenici smo trenirali za vas, spremite se", odgovarajući na pitanje da li žele da u Srbiji naprave novu Srebrenicu.

On je i prije nekoliko godina izazvao revolt građana zbog podrške ratnim zločincima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (39)

/ Povezano

/ Najnovije