Rasterećenje saobraćaja: Iz Boljakovog Potoka na autoput A1

N. K.
Rasterećenje saobraćaja: Iz Boljakovog Potoka na autoput A1
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Radovi na izgradnji LOT-2c, posljednje dionice Sarajevske zaobilaznice, koja će kružni tok u Briješću spajati s ulicom Safeta Zajke su pri kraju.

Izgradnjom ove saobraćajnice, općina Novi Grad dobit će još jedan spoj na koridor Vc nakon što je izgrađen rondo u Briješću koji je prva veza na koridor.

Vozači iz pravca Boljakovog Potoka preko kružnog toka u Briješću imat će direktnu i bržu vezu sa Stupskom petljom, a dodatno će se rasteretiti i saobraćaj prema i iz Rajlovca.

Trenutno se završava dio od kružnog toka na Stupu prema ulici Safeta Zajke i Drinska.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba rekao Avdo Tuce, tehnički direktor firme ŽGP, ovih dana se gradi pergola, odnosno objekt ispod kojeg će prolaziti željeznička pruga.

"Ove radove ćemo završiti za sedmicu i onda nastavljamo s izgradnjom puta. Međutim, prije početka, moraju se riješiti sitni problemi oko pravno-imovinskih odnosa koji su još uvijek prisutni. Vjerujem da će se poslije Nove godine polako završavati i ova dionica te će ostati još samo dio do ulice Safeta Zajke. Sve bi trebalo biti završeno do kraja januara 2017. godine", ističe Tuce.

Dio od pergole do ulice Safeta Zajke trebao bi biti samo privremena dionica i koristit će se sve dok ne bude izgrađen gradski autoput prema Velešićima, čija će trasa, vjerovatno, ići duž željezničke pruge.

Podsjećamo, izgradnja LOT-2c košta nešto više od 9,5 miliona konvertibilnih maraka, a eksproprijacija zemljišta oko 4,2 miliona maraka, što znači da cjelokupni projekt košta oko 14 miliona maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije