Za radove 320.000 KM: Gdje se gradi nova vodovodna mreža?

Fena
Za radove 320.000 KM: Gdje se gradi nova vodovodna mreža?
Facebook / ViK
U općini Novi Grad Sarajevo u utorak je potpisan ugovor za izvođenje radova na izgradnji vodovodne mreže u industrijskoj zoni Bačići, na koju će biti priključeno oko 40 objekata.

Ugovor su potpisali načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i Ibro Manjić, direktor građevinske firme „Manjo“, a potpisivanju je prisustvovao i ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić.

Vodovodna mreža gradit će se na potezu od velikog kružnog toka u Briješću do željezničkog depoa u Rajlovcu u dužini od kilometar i 125 metara.

Ugovorom je predviđeno da se uradi oko 650 metara DN 300 cjevovoda, a ostaka DN 100 cjevovoda, čime će taj dio industrijske zone dobiti kompletnu vodovodnu mrežu.

Načelnik Efendić je kazao da će se time riješiti višegodišnji problem vodosnabdijevanja privrednih subjekata, koji u ovom dijelu industrijske zone djeluju već desetak godina, a za vodosnabdijevanje koriste pomoćne pumpe, što u velikoj mjeri otežava njihov rad.

Vrijednost radova iznosi 320.000 KM, Ministarstvo privrede KS izdvojilo je 100.000 KM, a preostali dio sredstava Zavod za izgradnju KS-a.  

Ovom prilikom ministar Šabić je istakao da Ministarstvo privrede i Vlada Kantona Sarajevo u cilju poboljšanja poslovnog okruženja u KS, već nekoliko godina provode niz mjera.

"Radovi će biti izvedeni u planiranom roku i na kvalitetan način, kao i svi projekti koje je ova firma u proteklom periodu realizirala na području Novog Grada", saopćeno je iz Pres službe Općine.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije