Radovi na "Bačevu": Veći broj naselja i ulica bez vode

0
Radiosarajevo.ba
Radovi na "Bačevu": Veći broj naselja i ulica bez vode
Foto: ViK / Ilustracija

Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK) Sarajevo i danas su na terenu gdje će otklanjati kvarove u 17 sarajevskih ulica.

"U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u slijedećim ulicama:

Sedrenik, Timurhanova, Vidovci, Stanjevac, Mihrivode, Alije Nametka, Trg Zlatnih ljiljana, Salke Lagumdžije, Safvet-bega Bašagića, Prijepoljčeva, Partizanskog odreda Zvijezda, Menjak, Rakovička cesta, Džemala Bijedića, Put Famosa, Generala Izeta Nanića i Put Života", saopćeno je iz ViK-a.

Osim ovoga, od 9 sati doći će do prekida u vodosnabdijevanju još nekoliko naselja i ulica zbog radova na PS Bačevo.

"U sklopu realizacije Projekta rekonstrukcije pumpnih stanica koji se finansira iz kredita EBRD, danas će se izvršiti planirani radovi na zamjeni elektro opreme u PS Bačevo.

Zbog navedenog, danas od 9 sati doći će do prekida u vodosnabdijevanju u pojedinim dijelovima grada i to slijedećim naseljima:

Butmir, Osik, Stup, Stupsko brdo, Bačići, Azići, Bojnik, Dobroševići, Doglodi te ulicama: Kurta Schorka, Kasindolska, Aleja Bosne Srebrene, Bojnička, Nikole Šopa i Hivzi Bjelevca", saopćili su iz ViK-a.

Okončanje radova očekujuo u poslijepodnevnim satima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije