Provjerili smo: Kada će se u Sarajevu početi naplaćivati parkinzi

M. R. S.
Provjerili smo: Kada će se u Sarajevu početi naplaćivati parkinzi
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Parkinzi u Sarajevu

Kantonalno javno komunalno preduzeće "Rad" uputilo je zahtjev da se ponovo počne naplaćivati parking u Kantonu Sarajevo.

Podsjetimo, Odluka o prestanku naplate parking mjesta u Kantonu Sarajevo donesena je u martu i ona je i dalje na snazi. No, postoji mogućnost da uskoro bude stavljena van snage.

"Odluka o prestanku naplate je odluka Vlade Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstva saobraćaja. Dok oni ne donesu opoziv odluke usvojene s početkom marta ili donesu drugačiju odluku, na snazi je ova koja je donesena", kazao je Mirza Ramić, portparol KJKP Rad, za Radiosarajevo.ba.

Dodao je da su zahtjevi upućeni, ali se parking neće početi naplaćivati dok se zvanično ne donese takva odluka.

"Međutim, to bi moglo biti uporedo s puštanjem u rad gradskog prijevoza", istakao je Ramić.

Sarajevo: Danas tramvaji u probnoj vožnji, a evo kad bi mogli početi sa radom

Nakon 20. marta tramvaji prvi put na šinama u Sarajevu (VIDEO)

Ramić je podsjetio da se ne naplaćuju oni parkinzi koje održava ovo preduzeće, te da je riječ o parkinzima koji se nalaze uglavnom uz saobraćajnice u općinama Centar, Stari Grad i dijelom Novo Sarajevo.

Prema odluci Vlade, ne naplaćuju se parking mjesta u KS, osim zavorenih kontrolisanih parkinga sa rampom, od 8:30 do 13.30 sati svaki dan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije