Projekt vrijedan 900.000 KM: Regulacija Miljacke i vodovodna mreža u Bačićima

Radiosarajevo.ba
Projekt vrijedan 900.000 KM: Regulacija Miljacke i vodovodna mreža u Bačićima
/ Foto: Press KS
Sporazume o sufinansiranju projekata čišćenja i regulacije korita rijeke Miljacke, te izgradnje vodovodne mreže u poslovnoj zoni Bačići potpisali su ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

Za projekt čišćenja korita Miljacke uzvodno od ušća u rijeku Bosnu, kao i njenih obala u dijelu koji protiče kroz Općinu Novi Grad, Ministarstvo privrede osiguralo je 470.000 KM.  Po riječima ministra Šabića, riječ je o namjenskim sredstvima za vodne naknade koja su izdvojena iz Budžeta KS za ovu godinu.

"Drugim potpisanim sporazumom, iz sredstava Budžeta KS za sufinasiranje infrastrukturnih projekata u industrijskim zonama, izdvojeno je 100.000 KM za postavljanje uličnog cjevovoda u Bačićima od kružnog toka Briješće do depoa u Rajlovcu.  Za realizaciju tog projekta Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo uložit će dodatnih 330.000 KM što će, očekujemo, biti dostatno da se reguliše pitanje vodovoda za šest privrednih društava u toj poslovnoj zoni", istakao je ministar Šabić.

Projektne aktivnosti vršit će Općina Novi Grad, a nadzor nad radovima Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Radovi će početi nakon što se provedu procedure javnih nabavki.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije