Poznato ko je novi direktor komunalnog preduzeća koji će upravljati parkinzima u Starom Gradu

5
Radiosarajevo.ba
Poznato ko je novi direktor komunalnog preduzeća koji će upravljati parkinzima u Starom Gradu
FOTO: Facebook / Damir Filipović

Damir Filipović je novoimenovani v.d. direktor komunalnog preduzeća koje će upravljati parkinzima u Starom Gradu. 

U svom obraćanju, Filipović je izrazio iskrenu zahvalnost svima koji su ga podržali tokom njegovog imenovanja te mu ukazali povjerenje.

Ova uloga dolazi nakon što je prethodni direktor podnio ostavku, a Filipović ističe svoju namjeru da uspostavi transparentno upravljanje javnim površinama i parkinzima unutar granica zakona.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Naglašava važnost borbe protiv korupcije i kriminala te se obvezuje na odgovornost koju preuzima prelaskom iz svog mirnog posla u javnom preduzeću.

"Dragi prijatelji, želim ovim putem izraziti iskrenu zahvalnost svima koji su me podržali tokom mog imenovanja za v.d. direktora JKP OSG d.o.o. Sarajevo i time mi ukazali povjerenje. Vaša podrška iz Općinskog vijeća Općina Stari Grad Sarajevo je ključna u ovom procesu kako u prethodnom periodu tako i u budućem. Ipak ste vi oni koji su smogli snage te donijeli odluke koje će omogućiti da novo javno preduzeće raspolaže i uspravlja parkinzima na području općine.

Moja odluka da preuzmem ovu ulogu uslijedila je nakon što je prethodni direktor odstupio s funkcije. Namjera da vratimo segment upravljanja javnim površinama/parkinzima unutar granica zakona bila je od presudne važnosti. Borba protiv korupcije i kriminala nema alternativu. Svjestan sam odgovornosti koju preuzimam, napuštajući miran posao u jednom javnom preduzeću, ali za mene, ovo je izazov koji rado prihvaćam.

Vjerujem da ćemo, zajedno, uspjeti u duhu dobrog domaćina upravljati javnim dobrom. Nadam se da ćemo zajedničkim naporima ostvariti pozitivne promjene koje će koristiti svima u lokalnoj zajednici. Hvala vam još jednom na podršci i povjerenju."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije