Lijepe vijesti: Uskoro ljetnjikovac u Ledićima za mališane iz Doma Bjelave

0
Radiosarajevo.ba
Lijepe vijesti: Uskoro ljetnjikovac u Ledićima za mališane iz Doma Bjelave
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dom za djecu bez roditeljskog staranja

Premijer KS Nihad Uk i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić-Pečenković obišli su mališane u Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Sarajevu.

U okviru posjete, održan je sastanak na kojem je razgovarano o izgradnji vikend kuće u Ledićima, koju će koristiti svi štićenici ustanova socijalne zaštite.

"Velika je radost prvi dan Bajrama provesti sa ovom djecom", rekao je premijer KS Nihad UK, ističući da Vlada KS, u saradnji sa partnerima, čini sve kako bi mališani, smješteni u ovoj ustanovi, imali zadovoljene sve potrebe kao i njihovi vršnjaci koji žive u porodicama.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

"Od ljeta očekujemo da će biti završen jedan ljetnjikovac na Bjelašnici, odnosno u selu Ledići, gdje će naši mališani, iz doma Bjelave imati priliku da provedu svoje slobodno vrijeme preko vikenda, a radi se na jednom umrežavanju da taj doma, odnosno planinarsku kuću u Ledićima koriste i druge socijalne ustanove za svoje korisnike", kazao je Uk.

Riječ je o projektu koji je zamišljen kao vid rekreacione kuće za djecu štićenike dječijeg doma Bjelave kako bi u vrijeme ljetnjeg i zimskog raspusta djeca mogla da borave u prirodi, da imaju mjesto za druženje van grada.

Bajramsko druženje završeno je uz slatkiše, igru i smijeh uz želju za dobro zdravlje i skoro druženje u Ledićima, piše TV SA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije