Delegacija Vlade KS položila cvijeće u spomen na tragično nastradale bebe dječijeg doma Bjelave

0
Radiosarajevo.ba
Delegacija Vlade KS položila cvijeće u spomen na tragično nastradale bebe dječijeg doma Bjelave
Foto: Vlada KS / Polaganje cvijeća

Delegacija Kantona Sarajevo, predvođena ministricom za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Endom Pavić Pečenković, zajedno s predstavnicima Grada, Općine Centar, te upravom KJU 'Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave', danas je, na 16. godišnjicu stradanja šest beba koje su izgubile život u požaru u Domu na Bjelavama, položila cvijeće na njihove mezare i spomen-obilježje na gradskom groblju Vlakovo.

U požaru koji je na današnji dan 2007. godine izbio na trećem spratu Kantonalne javne ustanove 'Dom za djecu bez roditeljskog staranja' - Dječiji dom Bjelave smrtno je stradalo šest beba - četiri dječaka i dvije djevojčice, štićenika ove ustanove. Ovom prilikom je teže i lakše povrijeđeno 18 djece iz Doma Bjelave.  

Tog tragičnog dana nastradali su: Bostandžija Medina, Akmadžić Al'Dina–Dalal, Čustović Amin, Šabanović Džemal, Pejanović Damir, Krasnići Faik, svi rođeni 2006. godine.

Ovo će vam popraviti dan: Majka Sara ispratila na maturu bliznakinje sa Downovim sindromom

Ovo će vam popraviti dan: Majka Sara ispratila na maturu bliznakinje sa Downovim sindromom

Ministrica Pavić Pečenković je, ovim povodom, kazala kako će resorno ministarstvo koje predvodi zajedno sa svim uposlenicima i rukovodstvima socijalnih ustanova poduzeti sve kako se ovakvi tragični događaji nikada više ne bi desili.

"I u ovom mandatu učinit ćemo sve kako bi sigurnost naših štićenika u ustanovama socijalne zaštite bila na najvećem nivou. Također ćemo raditi i na kadrovskom i materijalnom kapacitiranju naših ustanova, sve s ciljem osiguranja kvalitetnijih prava korisnicima kojima je naša pomoć i podršku potrebna", kazala je ministrica Pavić Pečenković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije