KS / Poznato kada će se otvoriti podzemna garaža preko puta Vijećnice

18. 02. 2020. u 12:03:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 17

Povodom uspješnog završetka četiri kapitalna projekta, a među njima i izgradnje podzemne javne garaže, te proslave 01.marta - Dana nezavisnosti BiH, Općina Stari Grad najavljuje svečani program na višenamjenskom trgu prekoputa Vijećnice. Svečanost je najavljena u nedjelju, 1. marta u 12,00 sati, a sve koji odluče toga dana doći na višenamjenski trg očekuje bogat i sadržajan program.

Planirano je da se na velikoj bini postavljenoj na trgu prikaže film o izgradnji četiri kapitalna projekta: podzemna garaža i višenamjenski trg u ulici Avdage Šahinagića, sportska sala za OŠ“Edhem Mulabdić“, rekonstrukcija Doma zdravlja Stari Grad i administrativnog sjedišta Stari Grad.

Zvaničnim otkrivanjem ploče sa imenima investitora – Općine Stari Grad i kreditora – Saudijskog fonda za razvoj, podzemna garaža će i zvanično početi sa radom, a parking će tog dana biti besplatan za sve građane.

Simbolično, najveći projekti koji su realizovani u općini Stari Grad bit će predstavljeni na jedan od najznačajnijih datuma u historiji BiH, 1. mart – Dan nezavisnosti!

Brojni privrednici iz Starog Grada, ali cijelog Sarajeva odlučili su učestvovati u ovoj svečanosti degustacijom svojih proizvoda za građane. Oni koji tog dana dođu na trg uživat će u brojnim delicijama, kako slanim tako i slatkim, od specijaliteta karakterističnih za ovaj dio grada: ćevapa, pita, peciva, do pica, raznih kolača, torti, baklava, te čokoladica i slatkiša za najmlađe. Za ljubitelje kafe pobrinut će se kompanija Vispak koja će za ovu priliku točiti kafu iz džezve za Ginisa.

Pripremljen je i bogat kulturno-zabavni program, a goste na trgu zabavljat će diva sevdaha Hanka Paldum koja iz sebe ima 45 godina neprikosnovene muzičke karijere i KUD“Baščaršija“, naše najstarije društvo sa tradicijom dugom 73 godine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA