U Općini Stari Grad tokom 2019. realizovana četiri kapitalna projekta

B. R.
U Općini Stari Grad tokom 2019. realizovana četiri kapitalna projekta
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ibrahim Hadžibajrić

Načelnik sarajevske Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić je danas predstavio najznačajnije projekte ostvarene u 2019. godini.

Iz ove lokalne zajednice su kao četiri kapitalna projekta u prošloj godini naveli gradnju sportske sale, podzemne garaže s trgom u blizini Vijećnice, te rekonstrukciju zgrade Općine i Doma zdravlja.

Načelnik Hadžibajrić tvrdi da je u projekte investirano 26 miliona maraka. Kako je kazao, riječ je o društveno korisnim projektima.

Podsjetio je da će u sljedećih nekoliko dana biti okončana obnova zgrade  Općine. Prema njegovim riječima, rekonstrukcija se vršila u hodu, što znači da nije obustavljen rad administracije.

Poručio je da će građani dobiti, kako je rekao, maltene nov objekat.

Ocijenio je da je obnova zgrade Općine i Doma zdravlja bila vrlo zahtjevna dodavši:

"Možda bi bilo lakše da smo ih rušili."

Ibrahim Hadžibajrić - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Ibrahim Hadžibajrić

Hadžibajrić je istakao da je finansijer rekonstrukcije ovih objekata bio Saudijski fond. Kako je izjavio, oni su vrlo zadovoljni saradnjom s Općinom.

"Čak smo uspjeli i uštediti nešto novca. To ćemo iskoristiti za kupovinu namještaja u Općini i Domu zdravlja, kao i za kupovinu medicinskih aparata", obećao je.

Osvrnuo se i na rekonstrukciju obrazovnih institucija - Osnovna škola Saburina, Muzička akademija, te vrtića Bajka i Biseri.

Govorio je i o rekonstrukciji pločnika u jednoj od centralnih sarajevskih ulica, Ferhadiji. Istakao je da je ona, kako je rekao, konačno u potpunosti obnovljena.

Također je obećao da će u ovoj, izbornoj godini, javni radovi biti svedeni na minimum i da će Općina biti posvećena zapošljavanju građana.

Obećao je i sljedeće:

"Nastojat ću da u svom kabinetu zaposlim jednu osobu s invaliditetom."
Ibrahim Hadžibajrić - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Ibrahim Hadžibajrić

Kao problem je naveo i to što pojedini građani nisu uspjeli rekonstruisati svoje domove koji su oštećeni ili uništeni u posljednjem ratu. Najavio je da će se i taj problem rješavati.

Izdvojeni su i drugi projekti, među kojima su rekonstrukcija ulica, kanalizacije i druge infrastrukture.

Za podsjetiti je da je prema analizi Istinomjera Hadžibajrić načelnik sa najviše ispunjenih obećanja u odnosu na druge čelnike lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini. Riječ je o obećanjima datim tokom predizborne kampanje 2016. godine za Lokalne izbore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije